Latvijas izlases pirmās vīzijas. Šodien Ventspilī... (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt Ventspilī pirmās divas pārbaudes spēles, gatavojoties Eiropas meistarsacīkšu finālam, aizvadīs Latvijas vīriešu izlase, kas divreiz pēc kārtas mērosies spēkiem ar Izraēlas valstsvienību. Eiropas meistarsacīkstes, kas šoreiz notiks Serbijā un Melnkalnē, sāksies 16. septembrī.

Šodien Latvijas un Izraēlas basketbolistu mačs Ventspils basketbola hallē sāksies pulksten 18.00, bet rīt - 16.00. Skatītājiem ieeja uz abām Latvijas izlases spēlēm ir bez maksas, taču Latvijas televīzija šoreiz nav paredzējusi rādīt nevienu no šiem abiem pārbaudes mačiem.

Izraēlas izlase, kurai papildu kvalifikācijas turnīrs pār iekļūšanu finālturnīrā sāksies jau 11. septembrī, jau ir aizvadījusi piecas pārbaudes spēles - vispirms trīs uzvaras pēc kārtas pār Poliju, bet tikko izraēlieši ar 83:71 un 74:61 viesos apspēlēja arī Igaunijas izlasi.

Latvijas izlases galvenā trenera Kārļa Muižnieka rīcībā šobrīd ir 16 spēlētāji, bet vismaz pirmajā no pārbaudes spēlēm viņš acīmredzot zem palielināmā stikla liks tos, kam vēl nav garantēta vieta sastāvā un kurus Muižnieks pēdējā laikā darbībā ir redzējis vismazāk - Kristapu Janičenoku, Sandi Buškevicu, Juri Umbraško Kristapu Valteru, Armandu Šķēli, Kasparu Ciprusu un BK "Ventspils" jaunieguvumu Raiti Grafu.

8. un 9. augustā jaunuzceltajā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā Latvijas izlasei ir paredzētas divas pārbaudes spēles ar Zviedriju.

13. un 14. augustā Igaunijā notiks Baltijas kausa izcīņa, bet no 19. līdz 21. augustam mūsu komanda piedalīsies starptautiskā pārbaudes turnīrā Itālijā, kur bez mājiniekiem itāļiem piedalīsies arī Grieķijas un Horvātijas izlase.

Pārbaudes spēļu cikls turpināsies 30. augustā, kad Rīgā Latvijas izlase pirmo reizi tiksies ar Īrijas izlasi, bet jau 31. augustā Viļņā latviešus eksaminēs Eiropas čempioni lietuvieši.

Laika posmā no 1. līdz 15. septembrim Latvijas izlasei bija plānots pārbaudes turnīrs Latvijā, tomēr pretiniekus nav izdevies sarunāt, tādēļ vēl aizvien ir aktuāli atrast sparingpartnerus kādām četrām pārbaudes spēlēm.

Eiropas meistarsacīkšu pirmā spēlē Latvijas izlasei ir paredzēta 16. septembrī, kad D grupā būs jāspēlē ar papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem, ļoti iespējams - Izraēlas basketbolistiem.

Vēl Latvijas izlases pretinieki D grupā būs turnīra rīkotāji Serbija un Melnkalne, kā arī Spānijas izlase.

Latvijas izlases sastāvs (kandidāti):

saspēles vadītāji - Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Sandis Buškevics, Jānis Blūms; aizsargi - Armands Šķēle, Aigars Vītols, Sandis Valters; vieglie uzbrucēji - Ivars Timermanis, Kristaps Janičenoks, Arnis Vecvagars, Juris Umbraško; spēka uzbrucēji - Uvis Helmanis, Kaspars Bērziņš; centri - Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu