Ulmani un Lipmanu nomāc halles būves lēnīgums (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gan Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, gan Pasaules hokeja čempionāta rīcības komitejas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis vakar izteica pārmetumus SIA Merks par lēno lielās halles celtniecības tempu.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā vakar tika uzklausīta informācija par lielās halles celtniecību. LHF prezidents K. Lipmans atzina, ka viņu satrauc Merks darba tempi. Pēc viņa domām, pāļus varēja dzīt divās maiņās un arī tehnisko projektu bijis iespējams izstrādāt ātrāk. No organizatoriskā viedokļa, viss esot labākajā kārtībā, apgalvoja LHF šefs. Arī G. Ulmanis satraucās, ka līdz šim notiekot tikai saskaņošanas process un tiek doti solījumi. "Joprojām ir šaubas, ka būvniecība tiks pabeigta laikā," teica G. Ulmanis. Pārmetumi satrauca arī domniekus, kas sāka iztaujāt Merks pārstāvjus, vai tiek ievērots celtniecības grafiks, vai darbus netraucēs ziema, kad tiks saskaņots tehniskais projekts u. tml. Merks tehniskais direktors Rolands Zelts mierināja, ka halle top atbilstoši grafikam. Jau iedzīti 90 procenti pāļu, šie darbi tiks pabeigti līdz decembra vidum. Notiek pirmais etaps pamatu izbūvē – režģžoga uzstādīšana. Teritorijā veikts arī nepieciešamais uzbērums. Halles tehnisko projektu Merks gatavojas iesniegt pilsētas būvvaldē decembra sākumā un cer to saskaņot līdz 22. decembrim. Pilsētas attīstības komitejas vadītāja vietniece Aija Poča apšaubīja šos termiņus, jo "tehniskā projekta saskaņošana aizņem vismaz mēnesi", klāt būs arī gada beigas, tātad reāli projekts varētu būt saskaņots tikai janvāra vidū. Turklāt kāda no institūcijām var to arī nesaskaņot, bažījās A. Poča. Merks tehniskais direktors pauda, ka pat nepieļaujot šādu domu: projekts esot izstrādāts teicami. Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks tomēr lūdza būvniekiem iesniegt pašvaldībā pilnu celtniecības grafiku, jo dome "gribētu turēt roku uz pulsa". Tāpat A. Ameriks ierosināja ar būvniekiem komitejas sēdē tikties reizi mēnesī, lai būtu vieglāk koordinēt turpmāko sadarbību.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu