Hokeja federācija iesniegusi IZM čempionāta tāmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācija šodien ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tāmi par 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanas darbu izpildi, aģentūrai LETA apstiprināja izglītības ministra Jura Radzeviča (LPP) padomnieks Edgars Vaikulis.

Pagaidām sīkāka informācija par tāmi netiks sniegta, jo Radzevičs ar tāmi vēl nav paspējis iepazīties, tāpēc vēl nav zināms, vai rīt valdības sēdē varēs lemt par līdzekļu piešķiršanu hokeja čempionātam nepieciešamās mazās halles celtniecībai. Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans šodien aģentūrai LETA pauda neizpratni par to, kādēļ viņam šāda tāme ir jāiesniedz, jo valdība čempionāta organizēšanai naudu nepiešķir. Lipmans pastāstīja, ka 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšana izmaksās aptuveni 1,5 miljonus latu. Tāpat viņš uzsvēra, ka tā ir aptuvena summa un izmaksas varētu būt arī lielākas. LETA jau ziņoja, ka IZM pagājušās nedēļas nogalē LHF gaidīja 2006.gada pasaules čempionāta hokejā ieņēmumu un izdevumu tāmi, bet tās vietā IZM saņēmusi Lipmana vēstuli, ka LHF vispirms nepieciešama informācija par mazās halles finansējumu un atrašanās vietu. LHF esot sastādījusi tāmi, ko precizēšot atkarībā no valdības lēmuma. Savukārt ministrs saņemtajā vēstulē nesaskatījis atbildes uz iepriekš uzdotajiem jautājumiem un atzinis, ka tāmes trūkums ir būtisks šķērslis, lai valdība pieņemtu lēmumu par atbalsta piešķiršanu čempionāta organizēšanai, tai skaitā mazajai hallei. Detalizēta tāme nepieciešama, lai 24.augusta sēdē valdībai būtu skaidrība par izdevumiem un ieņēmumiem, ieguvumiem un zaudējumiem un lai būtu pamats piešķirt līdzekļus hokeja čempionātam nepieciešamās mazās halles celtniecībai. Jau ziņots, ka valdība par mazās halles atrašanās vietu Rīgā vai Liepājā plāno izšķirties 24.augustā. Tajā dienā jābūt skaidram, kāds būs valsts līdzfinansējums mazās halles būvniecībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu