Halles celtniecībā parādās blakusproblēmas (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Rīcības komitejas 2006. gada pasaules hokeja čempionāta hokejā sagatavošanai sēdē izkristalizējās lielās halles būvniecības papildu problēmas – nesaskaņotas rīcības ar pašvaldību dēļ apkārtējās infrastruktūras izbūves plāni krietni atšķiras no SIA Merks iecerētā.

Par Rīcības komitejas pasaules hokeja čempionāta sagatavošanai biroja Hokejs 2006 locekļu attieksmi pret nozīmīgo notikumu liecināja kaut vai fakts, ka uz sēdi bija ieradušies vairāk nekā divdesmit masu saziņas līdzekļu pārstāvji, taču tikai septiņi no divdesmit šīs komitejas locekļiem. Biroja vadītāju Ivanu Klementjevu interesēja tas, vai Merks gatavojas svinīgi pārvietot pērn ierakto pamatakmeni un kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm... SIA Merks ģenerāldirektors Ivars Geidāns informēja, ka neskaidrības rada domes novirzīto 2 miljonu latu apgūšana halles apkaimes infrastruktūras iekārtošanai: Satiksmes departamenta iecerētajā Skanstes un Grostonas ielas rekonstrukcijā to līmenis esot krietni augstāks, arī plānotais komunikāciju izvietojums investorus neapmierina. Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks uzsvēra, ka jau tuvākajā laikā pašvaldībai vajadzētu ieplānot sarunas ar Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pārstāvjiem, lai izstrādātu konkrētāku čempionāta rīkošanas plānu. I. Geidāns izteica bažas, ka joprojām nav izveidota valdības Rīcības komiteja pasaules hokeja čempionāta organizēšanai, kā arī izlemts par mazās halles atrašanās vietu. IIHF neesot šaubu, ka halle tiks uzcelta laikā, to satrauc tieši šie organizatoriskie jautājumi, norādīja I. Geidāns. Lai gan Latvijas Hokeja federācijas prezidentam Kirovam Lipmanam bija uzdots piektdien iesniegt izglītības un zinātnes ministram Jurim Radzevičam pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tāmes projektu, tā vietā ministrs saņēmis K. Lipmana vēstuli, kurā viņš aicina valdību vispirms pieņemt lēmumu par mazās halles celtniecības vietu un to, kāds tai būs valsts atbalsts.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu