Atklāta vēstule par hokeja čempionāta otrās halles celtniecību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēs – Liepājas uzņēmēji un sporta skolu vadītāji, uzskatām, ka pietiekoši ilgi esam paļāvušies uz hokeja čempionāta rīkotāju godaprātu un no malas esam noskatījušies atbildīgo cilvēku spēlītēs, cerot, ka veselais saprāts jeb valstiskā domāšana ņems virsroku.

Kā hokejs nevar notikt bez spēlētājiem, tā čempionāts bez līdzjutējiem un atbalstītājiem. Vai hokeja čempionāts Latvijā kļūs par tautu apvienojošu, visas Latvijas attīstību un pozitīvo tēlu veicinošu pasākumu, parādīs valdības pieņemtais lēmums. Kāpēc mēs tā uzskatām? Šis valdības lēmums dos atbildi – vai hokeja čempionāts būs Rīgas vai visas Latvijas pasākums? Daudzi politiķi un funkcionāri uzskata, ka Rīga – tā ir visa Latvija, ka aiz Rīgas pārējais ir lauki, ka, ja nebūtu Lipmana, nebūtu čempionāta. Mainīsim akcentus! Bez Liepājas nebūtu šodienas Lipmana, bez novadiem nebūtu Latvijas, bez visas Latvijas fantastiskajiem līdzjutējiem nebūtu čempionāta. Liekas, tik elementāri ir saprast, ka Liepāja ir ideāls variants otrās halles celtniecībai – pilsētai ir vajadzīga šāda celtne, pilsētas vadītāji, uzņēmēji un iedzīvotāji ir vienoti šāda pasākuma organizēšanā. Jums, kuriem jālemj par otrās halles celtniecības likteni, jāsaprot viens, tas nebūs balsojums par vienu vai otru variantu, tas būs balsojums par to, vai jūs joprojām uztverat Latviju tikai kā Rīgu, vai reģionu attīstība ir tikai fikcija, ar ko zvejot iedzīvotāju balsis pirms vēlēšanām? Ar savu balsojumu sniedziet atbildi, ar ko ir sliktāki tūkstošiem Kurzemes reģiona bērnu, kuriem šī celtne kā simbols un dažādu pasākumu vieta paliks ilgstošā atmiņā, pret to, ka Rīgā 4 miljoni valsts naudas tiks ieguldīti privātā objektā, kurš tiks demontēts pēc čempionāta? Cienījamie ministri un čempionāta rīkotāji, balsojot mēģiniet pārmaiņas pēc paskatīties arī aiz Rīgas robežām un atcerieties – tauta gaida valstiski atbildīgu lēmumu! Basketbola kluba "Liepāja" prezidents Ēriks Štālbergs Uzņēmējs Andris Griģis FHK ”Liepājas metalurgs” prezidents Sergejs Zaharjins Liepājas domes Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš Liepājas Basketbola skolas direktors Artūrs Košeļevs Džudo–sambo cīņu nodaļas vecākais treneris Vaclavs Jažēvičs Grieķu–romiešu un brīvās cīņas nodaļas vecākais treneris Viktors Livdāns Boksa nodaļas vecākais treneris Kārlis Knitners Galda tenisa nodaļas vecākā trenere Rasma Freiberga Volejbola nodaļas vecākais treneris Gints Juriks Liepājas Uzņēmumu direktoru padomes prezidents Valērijs Kovaļs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu