IIHF: Arī otrā halle būs Rīgā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006.gada hokeja čempionātam nepieciešamā otrā halle atradīsies Rīgā, kur jau esošajā "Skonto" kompleksā tiks izveidota hokeja arēna ar 6000 skatītāju vietām, teikts Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) paziņojumā.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans aģentūrai LETA pavēstīja, ka ir saņēmis IIHF vēstuli, kas apliecina starptautiskās federācijas vēlmi, lai arī otra čempionātam nepieciešamā halle atrastos Rīgā. Līdz ar to, visticamāk, tiks īstenota "Skonto" halles pārbūve. Tagad nepieciešams iesniegt precīzus aprēķinus valdībai un kopā ar Rīgas pašvaldību vienoties par projekta finansēšanu. Lipmans ir iepazinies ar "Skonto" halles pārbūves projektu, kas kopumā izmaksā nepilnus 3,9 miljonus latu. LHF prezidents uzskata, ka otras halles būvi var īstenot pusgada laikā, plus vēl nepieciešami daži mēneši atsevišķu tehnisku jautājumu risināšanai. Otru hokeja halli vēlējās celt arī Liepāja, savukārt Ventspils brīdināja, ka ir gatava pārsūdzēt jebkuru lēmumu par valsts atbalstu otrās halles būvniecībai, ja netiks juridiski korekti formulēti nosacījumi šā atbalsta saņemšanai. Kā ziņots, IIHF vakar nolēma saglabāt Latvijai tiesības rīkot 2006.gada pasaules hokeja čempionātu. Šāds lēmums tika pieņemts, izvērtējot Latvijas Hokeja federācijas (LHF) iesniegtos dokumentus - līgumu starp Rīgas domi un SIA "Merks" par zemes nomu, bankas garantijas vēstuli SIA "Merks" par būvniecības finansēšanu, būvniecības grafiku, LHF vienošanos ar SIA "Merks" par halles iznomāšanu čempionāta rīkošanai, kā arī būvvaldes izsniegto būvatļauju halles būvniecības nulles ciklam. LHF par halles būvnieku ir izraudzījusies SIA "Merks". "LHF mums iesniedza visus nepieciešamos dokumentus par halles celtniecību un finansēšanu, kas apliecina, ka lielā hokeja arēna Rīgā tiks uzbūvēta laikā," uzsvēris IIHF prezidents Renē Fāzels. "Lēmums saglabāt tiesības rīkot 2006.gada hokeja čempionātu Rīgā ir atvieglojums gan mums, gan LHF," norādījis Fāzels, "īpaši priecīgs esmu Latvijas fanu dēļ, kuri līdz šim ir demonstrējuši lielu atbalstu savai komandai. Gadu pēc gada, neskatoties uz pieticīgajiem līdzekļiem, Latvijas hokeja fani ar savu entuziasmu hokeja čempionātus ir darījuši krāsainākus." "Ir vairāki iemesli, kāpēc Rīga un Latvija ir ļoti piemērotas hokeja čempionāta rīkošanai," skaidrojis IIHF prezidents, "viens no tiem ir tuvums citām hokeja valstīm - Zviedrijai, Somijai, Krievijai."

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu