Kvitova: Daudzi neticēja, ka spēšu atgūties no laupītāja uzbrukuma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Petra Kvitova
Petra Kvitova Foto: AFP/SCANPIX

Čehijas tenisiste Petra Kvitova, kura sasniegusi Austrālijas atklātā čempionāta ("Australian Open") finālu, paudusi gandarījumu par to, ka viņai izdevies atgūties no laupītāja uzbrukuma ar nazi un atkal spēlēt tenisu augstākajā līmenī.

Pasaules sestā rakete Kvitova ceturtdien ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja ASV tenisisti Danielu Rouzu Kolinsu, kura WTA reitingā atrodas vien 35. pozīcijā.

"Australian Open" finālā Kvitova sestdien spēkosies ar Japānas tenisisti Naomi Osaku, kura ceļā uz finālu astotdaļfinālā pārspēja Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu.

"Grand Slam" turnīra finālu Kvitova sasniegusi trešo reizi karjerā. Iepriekš viņai izdevies triumfēt Vimbldonas čempionātā 2011. un 2014. gadā.

2016. gada decembrī Čehijā tenisistes dzīvoklī sportistei uzbruka laupītājs, kurš ar nazi smagi traumēja Kvitovas roku.

Kvitova piecus mēnešus pēc negadījuma atgriezās laukumā. "Pirmie trīs mēneši bija ļoti, ļoti smagi," BBC citē Kvitovu, kura atcerējās pārdzīvoto laiku pēc uzbrukuma.

"Man vajadzēja būt spēcīgai un bija jācenšas nedomāt par notikušo negatīvi. Jā, tas bija ilgs posms," sacīja Čehijas tenisiste.

"Godīgi sakot, domāju, ka nebija ļoti daudz cilvēku, kuri ticētu tam, ka es spēšu atgriezties laukumā un spēlēt tenisu šajā līmenī," atzina Kvitova.

1993. gadā turnīrā Hamburgā kāds no skatītājiem sadūra bijušās Dienvidslāvijas tenisisti Moniku Selešu, kur tobrīd bija pasaules ranga līdere. Viņai uz laiku nācās pārtraukt karjeru.

Pagājušajā vasarā Kvitova satikās ar Selešu, lai apspriestu nelāgo pieredzi.

"Patiesībā, viņa bija tā, kura vēlējās satikties. Tas man bija liels gods," pastāstīja pašlaik 28 gadus vecā Kvitova.

"Zinu, ka tas gadījums ļoti ietekmēja viņas karjeru. Tas notika laukumā, tāpēc tas ir nedaudz savādāk, tomēr bija ļoti patīkami satikt kādu, kurš ir pārdzīvojis kaut ko līdzīgu kā es," piebilda Čhijas tenisiste. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu