Cipruss: Hārtlija rīcībā šogad ir labs un stabils spēlētāju kodols

CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Cipruss
Aigars Cipruss Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija rīcībā šogad ir labs un stabils spēlētāju kodols, uzskata kādreizējais valstsvienības hokejists Aigars Cipruss.

Latvijas izlase kārtējo pasaules čempionātu elites divīzijā uzsāks sestdien, kad Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā tiksies ar Austriju.

Sarunā ar aģentūru LETA Cipruss stāstīja, ka tic Latvijas izlasei un vienmēr saglabā cerības par čempionāta augstākajām godalgām. "Gadi iet, un cerība, ka kādu dienu varēsim priecāties par čempionāta medaļām, saglabājas. Runājot par pašu komandu, Boba rīcībā šogad ir labs un stabils spēlētāju kodols, kas ir saglabājies no iepriekšējiem gadiem. Treneris šo kodolu ļoti labi pārzina un ir izveidojis cīņas spara pilnu un labu kolektīvu."

"Galvenais, protams, ir neatpalikt no iepriekšējiem gadiem. Jebkura spēle pasaules čempionātā būs svarīga. Ņemot vērā to, kā sastāvus ir nokomplektējušas pārējās valstsvienības, solās būt ļoti interesants un aizraujošs turnīrs," pauda pašreizējais Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" galvenais treneris.

Cipruss prognozēja, ka visas spēles šogad būs ārkārtīgi saspringtas, tāpēc no Latvijas komandas viņš sagaida sākt ar minimālo mērķi - sasniegt ceturtdaļfinālu.

Bijušais hokejists atzina, ka ir ļoti grūti izdarīt kādas precīzas prognozes: "Mēs varam izteikties tikai teorētiski, bet katra spēle ir atšķirīga, sava veida izrāde. Būs smags čempionāts, bet Latvijas komanda ir tam gatava. Protams, žēl, ka traumas ir ieviesušas savas izmaiņas sastāvā. Līdz ar to jāatzīst, ka neesam 100 % optimālā sastāvā. Tomēr tas savā ziņā dod citiem spēlētājiem pierādīt savus spēkus, sevišķi jaunajiem."

"Pagājušajā gadā visu Latviju pārsteidza Rūdolfs Balcers. Nu jau varam teikt, ka viņam aiz muguras bijusi laba un nopietna sezona. Es teiktu, ka šogad saskatu viņā komandas līdera potenciālu. Labu sniegumu sagaidu no Rodrigo Ābola, arī Lauris Dārziņš ar savu milzīgo pieredzi noteikti neliks mums vilties," stāstīja treneris.

Uz jautājumu, vai šogad iespējams sagaidīt pārsteidzošu sniegumu no kādiem spēlētājiem, Cipruss atbildēja: "Sastāvā ir ne tik daudz čempionātus aizvadījušais Jānis Jaks un Edgars Siksna. Arī Kristaps Zīle ir jauns ar ļoti labu potenciālu. Mūsu pašu jaunie puiši ar labām sezonām ir pierādījuši, ka top par labiem pamatsastāva spēlētājiem."

Šobrīd aktuāls ir Latvijas izlases vārtsargu jautājums. Iepriekšējo gadu pirmā numura Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda noslēgusi gaitas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā. Tā rezultātā vārtsargam ir iespēja pievienoties izlasei pasaules čempionātā, kaut arī pēdējo pusotru mēnesi viņš aizvadījis vien treniņus un spēlēs nav piedalījies.

"Protams, spēļu prakse vienmēr ir ļoti svarīga, it sevišķi vārtsargam, taču jāatceras, ka Merzļikins lielāko daļu sezonas Šveicē vienmēr bija pirmais numurs. Aizbraukšana uz Ziemeļameriku viņam būs nākusi tikai par labu, sevišķi emocionālajā ziņā. Neskatoties uz neko, viņš nav zaudējis savas iemaņas un vārtsarga prasmes, atliek tikai nobriest čempionātam emocionāli," teica Cipruss.

Savukārt no otra vārtsarga Kristera Gudļevska bijušais Latvijas izlases spēlētājs nākotnē sagaida lielāku stabilitāti.

Savukārt to, vai jaunais vārtsargs Gustavs Grigals tiks pie spēlēšanas, Cipruss atzīmēja kā joprojām atklātu jautājumu: "Uzskatu viņu par jaunu un ļoti perspektīvu vārtsargu, savā vecumā viņš ir ļoti ambiciozs. Pārbaudes spēlē pret Šveices izlasi viņš parādīja, ka ir pareizajā vietā un pareizajā laikā. Tālāk jau viss atkarīgs no treneru uzticēšanās un vai viņam tiks dota iespēja sevi pierādīt arī čempionātā."

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies piektdien, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu