Marenis: Biju pārsteigts par doto iespēju, tāpēc tagad smagi strādāšu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis un Rihards Bukarts
Rihards Marenis un Rihards Bukarts Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas valstsvienības debitants Rihards Marenis neslēpa, ka pats bijis pārsteigts par doto iespēju un ļoti priecājas, ka varēs pievienoties izlasei pasaules čempionātā Slovākijā, tādējādi piepildot savu bērnības sapni.

Marenis pagājušajā sezonā paspēja debitēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", vēlāk palīdzēja "Optibet" Latvijas Hokeja līgas (OHL) vienībai "Mogo" izcīnīt čempiontitulu, bet sestdien uzbrucējs, iespējams, debitēs Latvijas hokeja izlases kreklā.

"Negaidīju šādu pavērsienu un iespēju sezonas noslēgumā, bet ir liels prieks par doto iespēju un mēģināšu aizķerties sastāvā," prieku neslēpa uzbrucējs.

Runājot par treniņu procesu, Marenis norādīja, ka ir dažas līdzības ar piedzīvoto, spēlējot otrpus okeānam, taču valstsvienības treneris Bobs Hārtlijs nav centies pielāgoties Eiropas stilam un lielākoties strādā pēc sev zināmām metodēm. "Treneris no mums prasa profesionalitāti gan uz ledus, gan ārpus tā. Hokejs ir džentlmeņu sports, tāpēc trenerim ir svarīgi, lai mēs pasniedzam sevi labākajā veidā, kā arī vienmēr cenšamies ģērbties solīdi un radīt labu tēlu par sevi, tāpat kā par komandu."

Pasaules čempionātā šogad nespēlēs ilggadējais Mareņa bērnības komandas biedrs Zemgus Girgensons, ar kuru viņš kopā trenējās Ēvalda Vasiļjeva hokeja skolā. Par to uzbrucējs smīnot teica: "Es jau viņam zvanīju un pavilku uz zoba, sakot, ka tad, kad es esmu izlasē, viņa nav. Taču ļoti labi saprotu viņa situāciju un, cerams, vēl izdosies kopā uzspēlēt izlasē."

Savukārt par savu lomu valstsvienībā Marenim nav jautājumu, jo pēc pēdējā izlases treniņa iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole" Hārtlijs esot aprunājies ar viņu. "Treneris man jautāja, kādu lomu es sev redzu komandā. Atbildēju, ka noteikti vairāk jākoncentrējas uz aizsardzību un jāpalīdz komandai šajā spēles elementā, par ko treneris apstiprinoši māja ar galvu un noteica, ka visu esmu sapratis pareizi, bet tagad atliek vien sevi pierādīt."

Turpinot par izlases spēli, Marenis atzīst, ka mērķis vienmēr ir atkārtot iepriekšējā gadā sasniegto un vēl nedaudz vairāk. "Iepriekšējais gads parādīja, ka visu var izšķirt vieni vārti, tāpēc šobrīd cīnīsimies par ceturtdaļfinālu un tālāk jau redzēsim, kā izvērsīsies turnīrs."

"Protams, vienmēr ir forši atzīmēties statistikas ailītēs, bet par to cenšos nedomāt, jo tas tikai jauc galvu un paliek grūtāk koncentrēties uz komandas mērķiem," vīzijā par savu potenciālo sniegumu čempionātā dalījās Marenis.

Tāpat uzbrucējs atzina, ka ASV iegūtās zināšanas psiholoģijā viņam noteikti palīdzot, bet treniņu un spēļu procesā viņš specifiskus vingrinājumus nepiekopj. "Spēlējot ASV, esmu iemācījies, ka jābūt īsai atmiņai. Nedrīkst daudz domāt par iepriekšējā maiņā paveikto, jo, ja ilgi par to domāsi, nebūsi gatavs nākamajai maiņai. Cenšos domāt pozitīvi un koncentrējos uz atlikušo spēli."

26 gadus vecais Marenis šosezon debitēja KHL, 33 spēlēs izceļoties ar četriem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -5. Viņš palīdzēja arī "Mogo" komandai kļūt par Latvijas čempioni, regulārajā turnīrā septiņos mačos gūstot četrus vārtus, bet desmit "play-off" cīņās atzīmējoties ar pieciem precīziem metieniem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējās četras sezonas Marenis pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Auroras Universitātes komandu.

Pirms karjeras koledžu hokejā viņš spēlēja Ziemeļamerikas Hokeja līgā un Kanādas jauniešu līgās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu