Teodors Bļugers: Balcers visu laiku veido momentus. Viņš bija labākais

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Teodors Bļugers pēc pasaules čempionāta (PČ) pirmās spēles sestdien pret Austrijas hokeja izlasi (5:2) atzina, ka Latvijas komanda spēlēja labi. Viņaprāt mača labākais spēlētājs bija Rūdolfs Balcers, kurš izcēlās ar gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. 

"Aizvadījām labu spēli, mums bija vairāk metieni, momenti. Principā spēlējām labi," sacīja Bļugers. "Pirmajā un otrajā periodā nesanāca iemest, bet trešajā jau viss aizgāja."

Vēl neilgi pirms turnīra Bļugers kājas savainojuma dēļ pilnvērtīgi treniņos nepiedalījās. Šobrīd viņš ir pie labas veselības. 

"Viss ir kārtībā, jūtos labi," teica Bļugers, kurš atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. 

Pēc pirmajām divām trešdaļām komandas cīnījās 1:1, bet trešajā Latvijas izlase guva četrus skaistus vārtus, galarezultātā svinot visai pārliecinošu uzvaru. 

 

"Visu spēli spēlējām gandrīz vienādi, bet ar katru periodu arvien labāk un labāk, tāpēc arī uzvarējām," žurnālistiem pastāstīja Bļugers. "Arēnā ir karsti un arī ledus ir ļoti sliktas kvalitātes, ripa lēkāja kā tenisa bumbiņa, taču apstākļi visiem ir vienādi. Bet jāspēlē droši un nedrīkst pieļaut kļūdas."

Bļugers laukumā pavadīja 22 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izpildīja sešus metienus, uzvarēja 11 no 18 iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Svētdien Latvija spēkiem mērosies ar Šveices izlasi, kas turnīra ievadā ar 9:0 sagrāva Itāliju. 

"Tā būs svarīga spēle. Gatavosimies," pauda Bļugers.

"Pirms spēles visi čaļi bija mierīgi, liela daļa jau piedalījusies vairākos pasaules čempionātos un zina ko gaidīt," sacīja Latvijas izlases uzbrucējs. "Sametām ļoti skaistus golus - Ābols [Rodrigo], Dārziņš [Lauris]... Arī Rūdolfs, kurš ir ļoti labs spēlētājs. Viņš visu laiku veido momentus, apspēlē viens pret vienu un ļoti labi redz laukumu. Domāju, ka Balcers bija spēles labākais spēlētājs."

Rūdolfs Balcers pret Austriju guva vienus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles. Šobrīd viņš ir turnīra rezultatīvāko spēlētāju dalītā līderpozīcijā. 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Kristers Gudļevskis, kas atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu