Miks Indrašis: Pēc Ābola savainojuma iestājās neliels apjukums

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis (no labās)
Miks Indrašis (no labās) Foto: EPA/Scanpix

Uzbrucējs Miks Indrašis pēc pasaules čempionāta (PČ) otrās spēles svētdien Bratislavā pret Šveices hokeja valstsvienību (1:3) neslēpa, ka komandu otrajā trešdaļā no ritma nedaudz izsita Rodrigo Ābola savainojums. Viņš arī norādīja, ka priekšā vēl ir vismaz piecas spēles un ir iespējams uzvarēt jebkuru pretinieku. 

"Protams, šī mums bija svarīga spēle, bet vēl priekšā ir vismaz piecas spēles," teica Indrašis. "Vēl nekas nav beidzies, spēlēsim tālāk un varam apspēlēt ikvienu pretinieku."

28 gadus vecais Indrašis laukumā pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem, nopelnīja četras soda minūtes un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

"Zinājām, ka Šveice ir ātra komanda, labi slido. No sākuma viņi mūs spieda, bet mēs izlīdzinājāmies ar vairākumiem. Žēl, ka nesanāca viņus nolauzt līdz galam, jo bija momenti vairākumā. Mūsdienu hokejā tas ir ļoti svarīgs faktors. Būs treniņš un mēs pie tā piestrādāsim," pauda Indrašis.

 

Otrajā trešdaļā ķermeņa augšdaļas savainojumā iedzīvojās Rodrigo Ābols. Pagaidām par traumas nopietnību sīkākas informācijas nav. Indrašis neslēpa, ka viņa izkrišana no ierindas ietekmēja komandu. 

"Jā, bija neliels apjukums. Centra uzbrucējs pazuda, mainījāmies pa riņķi, bet trešajā periodā ar to apradām, sapratām, kas notiek. Jebkurš var izkrist no ierindas. Tas jāņem vērā," sacīja Indrašis. 

Tieši viņš guva Latvijas izlases vienīgos vārtus. Otrajā trešdaļā realizēja skaitlisko vairākumu, tobrīd panākot 1:1. 

"Ar Balceru [Rūdolfu] mēs to izspēli bijām sarunājuši," par savu vārtu guvumu teica Indrašis. "Treniņā to nebijām iespēlējuši, bet pirms tam viņam teicu, ja var iedot, tad būšu tur brīvs - lai tik dod un es ielikšu. Sanāca. Man tikai atlika trāpīt."

Nākamo spēli Boba Hārtlija vadītā Latvijas komanda aizvadīs otrdien, kad jātiekas ar B grupas pastarīti Itāliju, kura divās spēlēs ielaidusi 17 vārtus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu