Dārziņš: Ja noņem "zirnekļu tīklus" vārtu devītniekam - gols būs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases kapteini Lauri Dārziņu pirms gaidāmās spēles ar Čehijas komandu pasaules čempionātā neuztrauc, kurš vārtsargs pretiniekiem rūpēsies par pēdējā bastiona drošību. Metode esot skaidra - metot tā, kā Latvijas izlase to darīja pret Austriju, proti, vārtu augšējos stūros, - jebkurš vārtsargs pasaulē būs bezspēcīgs.

Latvijas un Čehijas izlašu spēle Bratislavā ceturtdien sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Par Latvijas komandas vārtu drošību, visticamāk, rūpēsies Elvis Merzļikins, bet čehi vēl "spēlē paslēpes".

Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš pēc ceturtdienas rīta treniņa sacīja, ka pārāk nevajag vērties statistikā, kura vēstī, ka čehus ne reizi pasaules čempionātu mačos nav izdevies uzvarēt.

"Oi, mēs statistikai nesekojam līdzi! Protams, tā nemelo, bet šodien iziesim uz spēli "kā no baltas lapas". Viņiem atbraukuši meistarīgi spēlētāji. Vairākums arī "klikšķ". Daudz čehu fanu ir šeit Bratislavā, tas viņus dzīs uz priekšu," sacīja Dārziņš.

Pēc Latvijas izlases uzvaras pār Itāliju otrdien, komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs ģērbtuvēs izteicās, ka spēle pret čehiem būs izšķiroša, lai cerētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Valstsvienības kapteinis piektita galvenajam trenerim, bet izcēla, ka arī pārējām spēlēm apakšgrupā būs liela nozīme.

"Uz katru spēli ejam kā uz izšķirošo. Ja šo vinnēsim, tālāk jau arī būs izšķirošās. Ar uzvaru pār Čehiju var nepietikt. Vēl norvēģi ir "jāpiesit", arī pret Krieviju un Zviedriju jāpacīnās par punktiem. Uz divām nedēļām jau varam sakoncentrēies un noskaņoties, ka katra spēle ir izšķirošā," pauda tehniskais uzbrucējs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boba Hārtlija uzruna ģērbtuvē pēc uzvaras (3:0) pasaules čempionāta spēlē pret Itāliju

A post shared by Latvijas Hokeja federācija (@latvijashokejafederacija) on

Tas, kuram vārtsargam Čehijas izlases treneru korpuss nolems ceturtdienas mačā uzticēt pēdējā bastiona drošību neesot svarīgi, uzskata Dārziņš.

"Tagad jau visiem vārtsargiem ģeometrija ir stiprā puse. Neviens jau nav atcēlis vārtu devītniekus. Ja trāpi tur, noņem "zirnekļu tīklus" no malām, tad gols būs jebkurā līgā. Vārti ir jāapdraud. Nezinu, vai izdosies pārspēt iepriekšējā mačā izdarīto metienu skaitu (Latvijas izlase pret Itāliju pa pretinieku vārtiem meta 65 reizes - aut.), bet mēģināsim," apņēmības pilns bija Latvijas hokeja izlases kapteinis.

Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātos ne reizi nav izdevies uzveikt Čehiju, kas turnīra aizvadītajos trīs mačos izcīnījusi divas uzvaras. 

Piecreiz Latvija pasaules čempionātos Čehijas komandai piekāpusies ar 1:3. 2006. gadā abas komandas nospēlēja 1:1, bet pēdējā tikšanās reizē pirms diviem gadiem Krievijā Čehija pēcspēles metienu sērijā izcīnīja uzvaru ar 4:3.   

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu