Marenis: Visai valstij, faniem un sev parādījām, ka varam līdzvērtīgi spēlēt ar spēcīgākajiem (2)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas uzbrucējs Rihards Marenis pasaules čempionātā (PČ) Slovākijā guvis neatsveramu pieredzi, un Latvijas valstsvienība visiem pierādīja, ka var līdzvērtīgi spēkoties ar jebkuru pretinieku. 

26 gadus vecais Marenis Bratislavā piedzīvoja debiju pasaules čempionātos. Sākotnēji viņš laukumā devās epizodiski, jo nebija pilnvērtīgā spēlētāju rotācijā, tika pieteikts kā 13. uzbrucējs. Pamazām viņš iemantoja treneru uzticību un spēles laiks pieauga. 

Marenis pasaules čempionātā izcēlās ar vārtu guvumu pret Itāliju un Norvēģiju. Viņa lietderības koeficients bija +3. 

"Bija kaut kādi momentiņi, kuros varēju labāk nospēlēt. Bet nav nekādas nožēlas. Treneris prasīja dabūt ripu ārā no zonas un dabūt iekšā zonā. Ir nianses, pie kurām vienmēr var piestrādāt. Nebiju laukumā ne pie viena ielaistā gola, divus pats iemetu un biju laukumā pie vēl viena vārtu guvuma. Pie tā spēles laika, kas bija man, esmu ļoti apmierināts," sarunā ar TVNET sacīja Marenis. 

Čempionāta noslēdzošajā mačā pret Norvēģiju Marenis guva savus otros vārtus.

"Kad dabūju ripu uz zilās līnijas, uzreiz jau zināju, kur metīšu," teica Marenis. "Man patīk mest zem atsitēja cimda vai tajā pusē. Jau pirms spēles runājām, ka šim vārtsargam atsitēja cimda puse ir vājā vieta," norādīja Marenis. "Ja ir iespēja, tad jāmet pa to pusi. Kā gāju zonā, tā zināju, ka metīšu tieši tur. Viss izdevās."

Viņš atzina, ka pasaules čempionātā guvis neatveramu pieredzi turpmākajai karjerai. 

"Pilnīgi visu varu aizgūt. Sākot ar to, kādi ir spēlētāji savā komandā, no Laura [Dārziņa] un pārējiem, kuriem ir liela pieredze, kuri spēlējuši olimpiskajās spēlēs un kā viņi gatavojas spēlēm, un ar kādu attieksmi attiecas," pauda Marenis. "Varu no viņiem mācīties, cik aukstasinīgi var spēlēt pret grandiem un augsta līmeņa spēlētājiem."

Latvijas izlase pasaules čempionātā Bratislavā guva trīs uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus, cīnoties līdzvērtīgi ar hokeja lielvalstīm Šveici, Čehiju, Krieviju un Zviedriju. 

"Guvu lielu pieredzi, spēlējot pret tāda līmeņa spēlētājiem, kādi bija zviedriem, krieviem, čehiem un šveiciešiem. Pretī nāca visā pasaulē pazīstami hokejisti. Tā ir neaizmirstama pieredze, lai tas viss atkārtotos," uzsvēra Marenis. 

Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu, spēlējot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. Bet ar "Mogo" vienību Marenis kļuva par Latvijas čempionu. 

"Visai valstij, saviem faniem un galu galā paši sev parādījām, ka varam līdzvērtīgi spēlēt ar spēcīgākajām komandām. Viss, kas ir jādara, ir smagi jāstrādā. Ja mēs visiem varam turēt līdzi ātrumā, tad varam arī likt pretiniekiem kļūdīties. Vārtus sametām pietiekami daudz šajā turnīrā, un arī to mēs parādījām. Turklāt sametām smukus golus. Ar diezgan skaistām izspēlēm apspēlējām pasaules klases spēlētājus, un tas parāda ļoti daudz," pastāstīja Marenis. 

Šo pasaules čempionātu Latvija noslēdza 10. vietā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu