Latvija uzlauž Krievijas cietoksni, taču atzīst pretinieku pārākumu (31)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien Bratislavā (Slovākija) pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:3, 0:0) piekāpās Krievijas valstsvienībai, kas tiek uzskatīta par šī turnīra favorīti. Pēc pirmā perioda Latvija bija vadībā, gūstot vārtus pret komandu, kas iepriekšējos trīs mačos šajā turnīrā izcīnīja "sausās" uzvaras.

Latvijas izlases labā vārtus guva aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš izcēlās skaitliskajā vairākumā pēc Mika Indraša piespēles.

Savukārt pretinieku vienībā vārtus guva Dmitrijs Orlovs, Ņikita Gusevs un Ņikita Kučerovs.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīts Teodors Bļugers, bet krieviem šo godu izpelnījās Orlovs.

Latvijas hokejisti šajā turnīrā cieta trešo zaudējumu piecos mačos, bet Krievijas izlase izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Pirmais periods

Spēles pirmajās minūtēs iniciatīva piederēja Krievijas hokejistiem, taču Latvijas izlase teicami aizsargājās. Ronalds Ķēniņš ar nūju pēdējā brīdī iztraucēja Artjomam Aņisimovam izpildīt metienu no teicamas pozīcijas.

Vairākkārt pa vārtiem meta Aleksandrs Ovečkins, kurš turnīrā guvis tikai vienus vārtus. Perioda vidū abpusēju noraidījumu nopelnīja Bļugers un Jevgeņijs Kuzņecovs, līdz ar to spēle turpinājās formātā 4 pret 4.

Miks Indrašis bija viens pats pret četriem aizsargiem, taču laužoties uz vārtiem pret viņu tika pārkāpti noteikumi, kas Latvijas izlasei deva skaitlisko vairākumu. Minūti varēja spēlēt vairākumā 4 pret 3.

Vairākumu izdevās izmantot. Indrašis piespēlēja Cibuļskim, kurš ar spēcīgu metienu ieraidīja ripu vārtu tuvajā stūrī. Zīmīgi, ka dažas minūtes iepriekš Ovečkins aiz Latvijas izlases vārtiem izpildīja spēka paņēmienu pret Cibuļski.

Iepriekšējos trīs mačos pēc kārtas Krievijas izlase nebija zaudējusi vārtus (10:0 pret Itāliju, 3:0 pret Čehiju un 5:0 pret Austriju). Šie bija arī pirmie vārti turnīrā, kurus Krievijas izlase zaudēja skaitliskajā mazākumā.

Pēc apšaubāma tiesnešu lēmuma Ronalds Ķēniņš saņēma 2+2 minūšu sodu. Latvijas izlasi skaitliskajā mazākumā no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs. Turpinājās vārtu apšaude, taču četru minūšu skaitlisko mazākumu izdevās izturēt.

Pirmā perioda beigās Latvijas izlasei bija dažas izdevības dubultot pārsvaru. Labākā no tām bija pēdējā minūtē, kad pēc Emīla Ģēģera metiena vārtu priekšā atlēkušo ripu savāca Artūrs Kulda, taču viņa metienu atvairīja Krievijas vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

Otrais periods

Jau trešdaļas 27. sekundē neizšķirtu panāca Dmitrijs Orlovs, gūstot savus pirmos vārtus šajā mačā. Brīdi vēlāk Kulda saņēma noraidīju uz divām minūtēm. Šoreiz krievi skaitlisko vairākumu izmantoja, izspēlējot līdz tukšiem vārtiem. Ar precīzu metienu izcēlās aizvadītās sezonas KHL rezultatīvākais uzbrucējs Ņikita Gusevs.

Vēlāk kļūdu pieļāva pirmo vārtu autors Cibuļskis, saņemot noraidījumu uz divām minūtēm. Elvis Merzļikins bija pazaudējis nūju, ko Cibuļskim vajadzēja pacelt un padot vārtsargam. Tā vietā viņš ar savu nūju paslidināja vārtsarga nūju tuvāk Merzļikinam, kas nav atļauts.

Skaitliskais mazākums tika izturēts, turklāt pēc brīža Cibuļskis varēja gūt savus otros vārtus šajā mačā, taču viņš ar ripu trāpīja Krievijas izlases vārtsargam pa plecu.

Pēc brīža Krievijas izlase nelaida garām savu izdevību gūst vārtus. Perioda vidū NHL aizvadītās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs izcēlās ar precīzu metienu, dubultojot Krievijas izlases pārsvaru.

Nedaudz vēlāk šķirta, ka Latvijas izlase iegūs skaitlisko vairākumu, taču tiesneši nefiksēja Dmitrija Orlova pārkāpumu pret Oskaru Batņu. Viņš nospēlēja ļoti rupji, ar elkoni izdarot sitienu Latvijas hokejistam pa galvu.

Divas minūtes pirms otrā perioda beigām Ņikita Zadorovs iegrūda apmalē Rihardu Bukartu, kurš kādu brīdi palika guļam uz ledus, bet pēc tam devās uz ģērbtuvēm.

Skaitliskajā vairākumā Indrašis piespēlēja vārtu priekšā Rūdolfam Balceram, tomēr burzmā metiens neizdevās un ripa mērķi nesasniedza. Toties pēc mirkļa Latvija ieguva iespēju spēlēt vairākumā 5 pret 3. Tomēr pēc divām trešdaļām rezultāts - 1:3.

Trešais periods

Otrā perioda beigās uz brīdi Kristers Gudļevskis stājās vārtos, taču trešajā trešdaļā atpakaļ ierindā bija Merzļikins. Vēl minūti un 25 sekundes Latvijas izlase varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā 5 pret 4.

Balcers vairākumā apdraudēja pretinieku vārtus, taču trāpīt neizdevās. Pēc tam Cibuļskis pieļāva kļūdu, kas varēja novest pie vārtu zaudējuma, taču Merzļikins neļāva sevi pārspēt izgājienā viens pret vienu.

Lai arī Krievijas hokejistiem piederēja iniciatīva, Latvijas izlases spēlētāji izmantoja caurumus pretinieku aizsardzībā, vairākkārt izpildot metienus pa vārtiem. Tomēr ripa spītīgi nelidoja vārtos.

Gints Meija un Ķēniņš izskrēja ātrajā pretuzbrukumā, tomēr lielisko izdevību gūt vārtus iztraucēja Ovečkins, kurš paspēja laikus atgriezties aizsardzībā.

Mača beigās Merzļikins tika nomainīts pret laukuma spēlētāju, taču labumu tas nedeva. Uvis Balinskis vēl spēles pēdējā minūtē nopelnīja noraidījumu, atstājot komandu skaitliskajā mazākumā. Beigu rezultāts - 1:3.

Latvija - Krievija 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)

  • metieni pa vārtiem - 27:33
  • soda minūtes - 12:18
  • uzvarēti iemetieni - 27:32
  • skaitliskā vairākuma realizācija - 1/5 pret 1/6
Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu