Dārziņš: Atlikušās dienas Bratislavā pavadīsim cīņā par labāku vietu PČ

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš.
Lauris Dārziņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaudējums Krievijas izlasei pasaules čempionāta mačā atstāj Latvijai vien teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpēc komanda atlikušajos divos mačos koncentrēsies tam, lai meistarsacīkšu noslēgumā ieņemtu iespējami augstāku vietu, sestdien žurnālistiem sacīja Latvijas komandas kapteinis Lauris Dārziņš.

Latvijas izlases hokejisti sestdien sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās Krievijai, kas vēl šajā turnīrā nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. Vienīgo reizi ripu Krievijas vienības vārtos raidīja Oskars Cibuļskis.

"Nepatīkami. Trešajā trešdaļā riskējām, "atvilkām" viņu aizsardzību, bet dabūjām pretuzbrukumus. Pie līdzīga rezultāta tā noteikti nedarītu. Vēl dažas dienas mums šajā čempionātā atlikušas. Tās te pavadīsim cīņā par augstāku vietu kopvērtējumā. Baigi neko nerēķinām uz priekšu. Pat nezinu, vai izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā vēl ir dzīvas vai nē," pēc spēles sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Dārziņš. 

Gan iepriekšējā spēlē pret Čehiju (3:6), gan pret Krieviju tiesneši pieņēma vairākus strīdīgus lēmumus. Pēc tiem Latvijas izlases kapteinis allaž slidoja pie tiesnešiem, lai diskutētu par konkrētajiem lēmumiem.

"Gribēju dzirdēt viņu pamatojumu. Pateicu arī savu viedokli: ka, manuprāt, viņi kļūdās. Ja skatītos spēli ar vēsu galvu pie televizora, tad arī man liktos, ka tiesneši pieļauj kļūdas. Brīžiem ir ļoti grūti izprast, kas ir atļauts, kas nav, jo vienādus pārkāpumus soda dažādi," tiesāšanu pasaules čempionātā Bratislavā komentēja uzbrucējs.

Dārziņš gan arī piebilda, ka tiesneši turnīrā neignorē Latvijas izlasi. Bieži vien pretinieki tiek sodīti, Latvijas vienībai dodot iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā.

Latvijas hokejisti šajā turnīrā sestdien cieta trešo zaudējumu piecos mačos, bet Krievijas izlase izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Nākamā spēle Latvijai būs pirmdien pret pasaules čempioniem zviedriem. Apakšgrupā vēl latviešiem būs jāspēlē arī pret Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu