Ronalds Ķēniņš: Varbūt zviedri domā, ka esam padevušies, bet tā nav

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: EPA/Scanpix

Uzbrucējs Ronalds Ķēniņš uzskata, ka Latvijas hokeja valstsvienība līdz šim pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā spēlējusi ļoti labi, ja neskaita pāris otrās trešdaļas. Pirmdien (plkst. 17.15) latviešiem cīņa ar pēdējo divu gadu čempioni Zviedriju. Latvijas izlase darīs visu iespējamo, lai izcīnītu uzvaru. 

"Zinām, ka šī būs svarīga spēle. Vēl ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, un obligāti jāuzvar," portālam TVNET teica Ķēniņš. "Viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs. Tā ir tehniska komanda ar lielu pieredzi, kuras sastāvā ir vairāki čempioni. Mēs nevaram pieļaut kļūdas, vidējā zonā noraidīties, jāspēlē pēc iespējas solīdāk. 

Pirms gada Latvijas izlase ar Zviedrijas vienību tikās ceturtdaļfinālā, kurā latvieši izrādīja pretestību, taču galarezultātā cieta zaudējumu ar 2:3.

Līdz šim pasaules čempionātos Latvija pret Zviedriju izcīnījusi vienu uzvaru, vienreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi 13 zaudējumus. 

"Varbūt viņi [zviedri] domā, ka esam padevušies, bet tā nav," pauda Ķēniņš. "Zinām, ka mums ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpēc darīsim visu, lai to izpildītu."

Svētdien pieredzējušais vārtsargs Henriks Lundkvists portālam TVNET atklāja, ka tieši viņš plāno sargāt Zviedrijas izlases vārtus. 37 gadus vecais vārtsargs gan pēdējā laikā nav izcilā sportiskajā formā. Līdz šim aizvadītajās četrās čempionāta spēlēs viņš vidēji savos vārtos ielaidis 2,02 ripas un atvairījis 91,1% pretinieku metienu. 

"Viņš ir ar lielu pieredzi. Pa viņu sāksim mētāt, sagurs," norādīja Ķēniņš. "Būs jālien vairāk uz vārtiem, jāmet pa vārtiem. Būs jārunā ar viņu, mēģinot sakaitināt."

 

Zviedrija pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu 2:5 pret Čehiju, bet turpinājumā svinējusi četras uzvaras. Tikmēr Latvijas komanda piecos mačos svinējusi divas uzvaras. No trim zaudējumiem pret Čehiju, Krieviju un Šveici neviens nebija bezcerīgs. 

"Domāju, ka līdz šim esam spēlējuši labi. Jā, vairākas spēles gan otrajā periodā esam paši atdevuši. Visās spēlēs, ja neskaita pret Austriju, esam pirmie izvirzījušies vadībā. Tomēr uzskatu, ka līdz šim esam spēlējuši ļoti labi," pastāstīja Ķēniņš. 

28 gadus vecais uzbrucējs šā turnīra piecās spēlēs izcēlies ar vienu vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. 

Kopš 2013. gada Zviedrijas izlase par pasaules čempioni kronēta trīs reizes. 2017. gadā Zviedrija finālā pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Kanādu, bet gadu vēlāk pēc šāda paša scenārija uzvarēta tika Šveices izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu