Krievijas aizsargs Zadorovs: Latvija spēlēja labāk par Čehiju (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Zadorovs
Ņikita Zadorovs Foto: EPA/Scanpix

Talantīgais Krievijas hokeja izlases aizsargs Ņikita Zadorovs uzskata, ka Latvijas valstsvienība pasaules čempionātā (PČ) pret Krievijas izlasi demonstrējusi labāku sniegumu nekā Čehijas hokejisti. 

Latvijas vienība Ondreja Nepelas hallē zvaigžņotajai Krievijas komandai sestdien piekāpās ar 1:3

"Jā, domāju, ka šī mums bija līdz šim grūtākā spēle čempionātā. Latvijas izlase noteikti bija spēcīgāks pretinieks nekā Čehija," sarunā ar TVNET pauda Zadorovs. "Liels respekts pret Latvijas komandu, puiši cīnījās un teicami spēlēja savā zonā. Mums neklājās viegli. Pirmos divus periodus aizvadījām labi, bet trešajā nedaudz atslābinājāmies un Latvija mūs nedaudz sāka spiest."

Krievijas komanda visus trīs vārtus iemeta otrajā periodā. Pēc pirmās trešdaļas Latvijas hokejisti atradās vadībā ar 1:0, bet spēles noslēdzošajā nogrieznī rezultāts nemainījās, lai gan Latvijas hokejistiem bija iespējas. 

Uz papīra Krievijas izlase tiek uzskatīta par sacensību galveno favorīti. Līdz šim aizvadītajās piecās spēlēs Krievijas hokejisti svinējušas visas uzvaras. 

"Jāatzīst, ka trešajā trešdaļā kļuvām lēnāki," teica Zadorovs. "Tā nedrīkst notikt, jo visas 60 minūtes jāspēlē ar pilnu atdevi. Ņemsim to vērā."

Latvijas izlase pasaules čempionātos pret titulēto Krieviju izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi astoņus zaudējumus. 

Krievijas izlase Čehijas valstsvienību pasaules čempionātā apspēlēja ar 3:0. 

"Man ilgi nebija jādomā, vai doties uz Bratislavu. Šis ir mans pirmais pasaules čempionāts, ir patīkami šeit atrasties," neslēpa augumā raženais aizsargs. 

Zadorovs šo sezonu aizvadīja Kolorado "Avalanche" sastāvā, regulārajā čempionātā 70 spēlēs izceļoties ar septiņiem vārtu guvumiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 12 Stenlija kausa izcīņas spēlēs ar rezultativitāti neatzīmējās. 

Pirmdien Boba Hārtlija vadītā Latvijas valstsvienība plkst. 17.15 spēkiem mērosies ar pēdējo divu gadu čempioni Zviedriju. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu