Dārziņš: Esmu lepns par puišiem mūsu komandā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Laukumā tika atdoti visi spēki, tāpēc ar spēlētājiem var lepoties, pēc zaudējuma Zviedrijas hokejistiem sacīja Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš.

Latvijas izlases hokejisti pirmdien varonīgi cīnījās pret izciliem spēlētājiem pārbagāto pasaules čempioni Zviedriju, pat izvirzījās vadībā, bet tomēr zaudēja maču ar 4:5

Lai saglabātu izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei bija nepieciešama uzvara mača pamatlaikā. Savukārt pretiniekiem pietika ar vienu punktu (vismaz neizšķirtu pamatlaikā), lai kvalificētos "play-off" turnīram.

"Mūsu mērķis bija uzvarēt spēli un izcīnīt trīs punktus, lai saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā," Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Dārziņš.

"Domāju, ka atdevām visu, kas mums bija. Katra maiņa devās laukumā un centās nospēlēt kvalitatīvi visus trīs periodus, lai mēs dotu sev pēc iespējas labākas izredzes," teica Latvijas izlases kapteinis.

"Ļoti žēl, ka ar to nepietika. Esmu lepns par puišiem mūsu komandā," uzsvēra Dārziņš.

Latvijas izlasē ar "hat-trick" jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās Roberts Bukarts, bet vēl viens precīzs metiens izdevās arī Jānim Jakam, kuram šie bija pirmie vārti valstsvienības sastāvā.

"Esam ļoti priecīgi, ka viņam izdevās gūt trīs vārtus šāda līmeņa spēlē. Viņš ir lielisks snaiperis un lielisks komandas biedrs. Viņš to bija pelnījis," teica Latvijas izlases uzbrucējs.

Dārziņš mačā pret Zviedriju laukumā pavadīja 24 minūtes un 48 sekundes. Tikai diviem laukuma spēlētājiem bija lielāks spēles laiks -  Jonam Klinbergam (25:07) un Rūdolfam Balceram (25:23).

Latvijas izlases kapteinis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pašlaik 34 gadus vecais Dārziņš šajā čempionātā sešos mačos guvis trīs vārtus un izpildījis trīs rezultatīvas piespēles. Ar sešiem punktiem viņš ir Latvijas izlases otrais rezultatīvākais spēlētājs pēc Balcera, kurš sakrājis septiņus punktus (1+6).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu