Ošs: Notika liels klikšķis. Šajā sasaukumā bijām kā ģimene

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs
Mārcis Ošs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlases komandas gars novembra spēlēs bija daudz labāks nekā iepriekšējos mačos 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, otrdien pēc uzvaras atzina valstsvienības spēlētājs Mārcis Ošs.

Latvijas futbolisti Daugavas stadionā Rīgā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja spēcīgo Austrijas izlasi. Vienīgos vārtus spēles 65. minūtē guva Ošs, kuram bija iespēja izcelties ar precīzu sitienu arī mača pirmajā puslaikā, taču bumba trāpīja pa vārtu pārlikni. 

"Es teiktu, ka labāks moments man bija pirmajā puslaikā, kur man bija jāgūst vārti, jo biju viens pats. Otrais moments, kurā guvu vārtus, tas vairāk bija veiksmes faktors - bumba nokrita tieši uz kājām, atlika tikai trāpīt. Esmu priecīgs par saviem pirmajiem vārtiem valstsvienībā," pēc mača sacīja Ošs.

Ikdienā Ošs spēlē Šveices čempionāta augstākās divīzijas komandā Neišateles "Xamax". Superlīgas 14 spēlēs viņš šosezon guvis 2 vārtus. Apsveikumus par izlasē pirmajiem gūtajiem vārtiem viņš saņēmis arī no kluba pārstāvjiem. 

"Komandas biedri izlasē ar vārtu guvumu apsveica kā jau ir ierasts. Vairāk saņēmu īsziņas no kluba Šveicē, arī treneris mani apsveica. Patīkami, ka saņēmu apsveikumus arī no Šveices."

Patlaban 28 gadus vecais Ošs valstsvienības rindās aizvadīja 11. spēli un guva savus pirmos vārtus Latvijas izlasē. Ikdienā viņš spēlē centra aizsarga pozīcijā, taču Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēdējos mačos Ošu iespēlējis balsta pussarga pozīcijā.

"Teikšu godīgi, ka bija diezgan grūti. Pirmajā spēlē noskrēju 12 vai 13 kilometrus, bija diezgan grūti atjaunoties. Šī spēle bija vairāk caur tādu lielu "nevaru", bet spēlēju komandas labā. Ja treneris liek tur spēlēt, man nekas cits neatliek. Ja viņš uzskata, ka es tā varu palīdzēt komandai, tad iešu un darīšu, kaut arī pats nejūtos tur tik labi. Šodien gan par to nevajadzētu domāt," atzina Ošs.

Tā kā komanda jau bija nodrošinājusi dalību nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, Rīgā neieradās vairāki Austrijas izlases, tostarp valstsvienības labākais vārtu guvējs šajā ciklā Marko Arnautovičs (8 spēlēs 6 vārti) un austriešu lielākā futbola zvaigzne Davids Alaba.

Ošs gan atzīmē, ka pretī tāpat bija ļoti spēcīga komanda, jo lielākā daļa spēlētāju, kuri devās laukumā, ikdienā spēlē Vācijas bundeslīgas klubos.

"Viņi, protams, ir lieli meistari. Jebkurš, kurš seko līdzi futbolam, saprot, ka pretī bija bundeslīgas spēlētāji. Viņi ikdienā trenējas un spēlē Top līmenī. Salīdzinot ar mums, tā ir diezgan liela atšķirība," atzina Latvijas izlases futbolists.

"Viņi varbūt kaut kur vieglprātīgi nospēlēja aizsardzībā, un tādā veidā mums radās momenti. Mēs par to nedomājām, mums šodien ir izcīnīta uzvara, un mēs par to priecājamies."

Arī iepriekšējā mačā pret Slovēniju, kaut arī tika piedzīvots 0:1 zaudējums, Latvijas izlase spēlēja pārliecinošāk nekā visā ciklā kopumā.

"Šobrīd nav mums spēlētāju, kuri var saņemt bumbu, pagriezties un saasināt spēli. Tāpēc šajās divās spēlēs treneris izvēlējās tādu taktiku - spēlēt vienkārši ar garām piespēlēm. Domāju, ka tas nesa rezultātu."

"Šajā izlases sasaukumā notika liels klikšķis - bijām kā viena ģimene."

"Varbūt treneris centās motivēt un teikt, ka mēs neesam tik slikti spēlētāji, kādi ir mūsu rezultāti. Kaut kur zemapziņā varbūt paši sev neticējām, vai vispār spējam kādu uzvarēt. Domāju, ka šāda uzvara mūs vēl vairāk saliedēs," pastāstīja Ošs.

Latvijas izlase uzvaru nebija izcīnījusi 17 spēlēs pēc kārtas, tāpēc par valstsvienības futbolistiem gāzās liels kritikas vilnis gan no galvenā trenera Stojanoviča, gan līdzjutējiem, gan medijiem.

"Jāatzīst, ka kritika bija vietā. Mēs iepriekšējos sabraukumos nebijām fiziski gatavi. Šoreiz varēja redzēt, ka jebkurš fiziski bija pielicis un sezonas laikā uzņēmis formu. Trenera kritika ir jāuzklausa un jākļūst profesionālākiem," teica Ošs.

"Būtu stulbi teikt, ka mēs neredzam kritiskos komentārus, jo mūsdienās dzīve daudz paiet internetā. Mēs visu redzam, visu lasām."

"Cilvēki mūs nolīdzinājuši zemāk par zemi. Varbūt brīžiem viņiem kaut kur ir taisnība."

"Jāsaprot, ka Latvijas izlase ir tikai viena, un mēs esam vienīgie, kuri šo valsti šobrīd pārstāv. Kādu dienu būs citi, kuri varbūt spēlēs labāk, un mēs priecāsimies par rezultātiem. Jāizdzīvo šī situācija un jācer, ka turpmāk būs labāk," sacīja Ošs.

Latvijas izlase nākamgad UEFA Nāciju līgā spēlēs vājākajā divīzijā, kur būs arī Gibraltārs, Fēru salas, Lihtenšteina, Andora, Malta un Sanmarīno.

"Grūti spriest par nākamo ciklu, jo līdz tam ir ilgs laiks. Iespējams, ka kādi spēlētāji atgriezīsies Latvijas klubos, citi varbūt aizbrauks prom. Cerams, ka tā virzība būs prom no Latvijas uz labiem čempionātiem, un nākamgad valstsvienība būs spēcīgāka ar vairākiem ārzemju klubu spēlētājiem."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu