Ar izlozēm 2021.gadā sporta veicināšanai skolās novirzīs 375 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
VAS "Latvijas Loto" biroja telpas.
VAS "Latvijas Loto" biroja telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

2021.gadā tiks ieviesti valsts mēroga izložu projekti, kas sporta dzīves veicināšanai izglītības iestādēs nodrošinās 375 000 eiro, paredz ceturtdien valdības ārkārtas sēdē atbalstītais Finanšu ministrijas (FM) priekšlikums.

FM rosināja ministrus apsvērt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un VAS "Latvijas loto" izstrādāto koncepciju valsts mēroga izložu projekta sākšanai, kas būs veltīts noteiktam sabiedriskā labuma mērķim - finansiālam atbalstam sporta dzīves veicināšanai Latvijas izglītības iestādēs, kā arī nometnes "Personības akadēmija" rīkošanai.

LOK un "Latvijas Loto" rīkos divas tematiskas loterijas - pirmo reizi Latvijā interaktīvo izlozi ar geotargetinga principu "Sporto visi!" un īpašu momentloteriju ar lielo laimestu vismaz 100 000 eiro apmērā - "Sporta loterija".

"Sporta loterijas" pārdošanu paredzēts sākt 2021.gada maijā, bet interaktīvo izlozi paredzēts sākt 2021.gada septembrī.

Iecerēts, ka reizi nedēļā tiks izlozēti nedēļas laimētāji un vienlaicīgi arī noteikta ģeogrāfiski tuvākā izglītības iestāde, kura piedalās projektā "Sporto visa klase" un kura varēs saņemt 5000 eiro skolas sporta dzīves uzlabošanai. Katra izglītības iestāde gada laikā 5000 eiro naudas summu varēs saņemt tikai vienu reizi, tādējādi dodot vienlīdzīgas iespējas citām tuvākajām skolām.

FM skaidroja, ka ar šīs aktivitātes palīdzību iecerēts sniegt atbalstu LOK "Personības akadēmijas" organizēšanai. Tā mērķis ir atrast potenciālos jaunos talantus sportā un ar vasaras nometnes palīdzību atbalstīt veselīga un sportiska dzīves veida nostiprināšanu un intereses veidošanu par tālāko izaugsmi sportā.

Aplēsts, ka abu valsts mēroga izložu apgrozījums katru gadu būs četri miljoni eiro, savukārt "Latvijas Loto" gūtā peļņa no šo izložu rīkošanas ļaus uzņēmumam ik gadus minētajām sporta aktivitātēm skolās novirzīt 375 000 eiro.

No minētās summas 260 000 eiro novirzīs atbalstam sporta dzīves veicināšanai Latvijas izglītības iestādēs. Paredzams, ka katru nedēļu, sākot ar interaktīvās izlozes "Sporto visi!" televīzijas izložu sākšanu, tiks noteikta viena Latvijas izglītības iestāde, kura piedalīsies LOK projektā "Sporto visa klase" un kura saņems 5000 eiro finansējumu sporta dzīves uzlabošanai.

Savukārt 115 000 eiro būs paredzēti programmas "Personības akadēmija" realizēšanai. Tajā skaitā - 40 000 eiro projekta vadībai, 35 000 eiro finālsacensību organizēšanai kopā ar pieciem Olimpiskajiem centriem, 40 000 eiro nometnes organizēšanai 50 bērniem.

Jau ziņots, ka Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta prasa 9,95 miljonus eiro.

LOK ir sagatavojusi un iesniegusi pieprasījumu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) piešķirt līdzekļus valsts budžeta apakšprogrammā "Augstas klases sasniegumu sports" 2021.gadam.

Tajā tiek paredzēta dotācija Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam (LOSF) 2,77 miljonu eiro apmērā un Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV) 1,85 miljonu eiro apmērā, bet LOK programmām un to pasākumiem tiek prasīti 4,972 miljoni eiro.

LOK ir sagatavojusi un iesniegusi pieprasījumu IZM apakšprogrammā "Sporta federācijas un sporta pasākumi" piešķirt 361 000 eiro.

LOK informē, ka 2021.gadā organizācija plāno piesaistīt vairāk kā miljonu eiro no saviem sadarbības partneriem un olimpiskās solidaritātes programmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu