Centra uzbrucējs Švanenbergs - no Ventspils līdz sapņa piepildījumam spēlēt Rīgas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp

Aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā sezonā 19 gadus vecais ventspilnieks Jānis Švanenbergs kļuva par Rīgas "Dinamo" komandas labāko centra uzbrucēju, kopā ar Rihardu Bukartu un Mārtiņu Dzierkalu veidojot vienības labāko trio priekšējā līnijā. Izrādās, ka spēlēšana "Dinamo" Jānim ir bērnības sapnis, kas tagad kļuvis par realitāti.

KHL Švanenbergs debitēja jau 2019./2020.gada sezonā, kad aizvadīja 12 spēles Rīgas "Dinamo" rindās sezonas izskaņā. Tiesa, tad jau komanda bija atvadījusies no jebkādām izredzēm iekļūt izslēgšanas mačos, tāpēc iespēja spēlēt tika dota vairākiem jauniešu vecuma spēlētājiem no hokeja kluba "Rīga".

Jānis atceras, ka pirms pirmās spēles KHL bijis uztraucies, turklāt galvenais treneris Ģirts Ankipāns jau debijas mačā ventspilniekam licis spēlēt pirmajā vairākuma brigādē, plecu pie pleca ar bērnības dienu elkiem Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu.

Nule aizvadītajā sezonā ar iejušanos "Dinamo" kolektīvā neesot bijis problēmu, kaut gan sākotnēji Švanenbergs galvenajam trenerim Pēterim Skudram atteica. Plāns bija doties pāri okeānam, lai spēlētu Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru komandā Edmontonas "Oil Kings".

Kad Covid-19 pandēmijas dēļ plāni mainījās, Jānis sākotnēji uzrunāja Arti Ābolu, lūdzot iespēju sezonu sākt "Optibet" hokeja līgas komandā "Zemgale"/LLU.

Jānis Švanenbergs piedalās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotajos treniņos dabā 2020.gada pavasarī.
Jānis Švanenbergs piedalās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotajos treniņos dabā 2020.gada pavasarī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Beigu beigās tomēr pavērās iespēja spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", kas pēcāk vainagojās ar izsaukumu uz "Dinamo".

Sezonas laikā Pēteris Skudra Švanenbergam uzticējās arvien vairāk, iekļaujot vadošajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Mārtiņu Dzierkalu un Rihardu Bukartu.

Podkāsta "Čempionu brokastis" 35.sērijā Jānis Švanenbergs pastāstīja kā bērnībā fanojis par Rīgas "Dinamo", kāpēc viņa intereses pārstāv pat divi aģenti, cik pārsteidzoša bija amizantā aizsarga Džordana Mareja atlaišana no komandas par Iļjas Kovaļčuka nūjas zādzību, kā arī cerībā šopavasar debitēt Latvijas pieaugušo izlasē pasaules čempionātā Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu