Osaka un Džokovičs sasniedz olimpiskā turnīra trešo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Serbs Novaks Džokovičs un japāniete Naomi Osaka pirmdien iekļuva Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīra trešajā kārtā.

Ar pirmo numuru izsētais Džokovičs ar 6-4, 6-3 uzvarēja Janu Lenardu Štrufu no Vācijas.

Džokovičs izspēlēja 14 neatvairāmās serves un pieļāva tikai četras nepiespiestās kļūdas.

Pasaules pirmā rakete tiecas kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzvarējis visos četros lielākajos turnīros un olimpiskajās spēlēs. Sieviešu konkurencē tādu sasniegumu 1988.gadā guva Štefija Grāfa.

Džokovičs šajā sezonā jau ir uzvarējis Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, kā arī Vimbldonas tenisa turnīrā. ASV atklātais čempionāts norisināsies augusta beigās.

2008.gada olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs Džokovičs Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar spāni Alehandro Davidoviču-Fokinu (olimpiskajās spēlēs izsēts ar 16.numuru).

Džokoviča iespējamais pretinieks pusfinālā ar ceturto numuru izliktais Aleksandrs Zverevs no Vācijas pirmdien ar 6-2, 6-2 apspēlēja Kolumbijas sportistu Danielu Elahi Galanu.

Savukārt ar otro numuru izsētais krievs Daņiils Medvedevs ar 6-2, 6-1 sagrāva indieti Sumitu Nagalu.

Olimpiskā tenisa turnīra trešajā kārtā iekļuvusi arī mājiniece Osaka, kura pirmdien ar 6-3, 6-2 pārspēja Šveices tenisisti Viktoriju Golubiču.

Ar otro numuru izliktā Osaka ir pēdējā no augstākā ranga tenisistēm, kas turpina cīņu par olimpisko titulu.

Negaidīti pirmo kārtu nepārvarēja planētas pirmā rakete Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura olimpiskajā turnīrā bija izsēta ar pirmo numuru. Viņu uzvarējusī spāniete Sara Sorrivesa-Tormo turpināja sevi apliecināt, pirmdien ar 6-1, 6-4 pārspējot francūzieti Fionu Ferro, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 4-6, 2-6 pārspēja Anastasiju Sevastovu.

Savukārt otrajā kārtā horvātiete Donna Vekiča ar 6-4, 3-6, 7-6 apspēlēja ar trešo numuru izsēto Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Ar ceturto numuru izliktā Ukrainas pārstāve Jeļina Svitoļina ar 4-6, 6-3, 6-4 uzvarēja austrālieti Ajlu Tomljanoviču, savukārt Alisona van Ujtvancka no Beļģijas ar 5-7, 6-3, 6-0 pārspēja ar desmito numuru izlikti čehieti Petru Kvitovu.

Olimpiskais tenisa turnīrs Tokijā turpināsies līdz 1.augustam.

Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien nepārvarēja Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, beidzot dalību sacensībās. Arī vienspēlē abas Latvijas spēlētājas zaudēja pirmajā cīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu