Video ⟩ Bļugers gūst vārtus NHL Rietumu konferences fināla ievadā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers aizvadītajā naktī guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences fināla sērijas pirmajā spēlē, palīdzot Vegasas "Golden Knights" komandai izcīnīt uzvaru.

"Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 1:0) papildlaikā pārspēja Dalasas "Stars", izvirzoties 1-0 vadībā sērijā līdz četrām uzvarām.

Bļugers vārtus guva trešā perioda vidū, panākot 3:2 vadību "Golden Knights" komandai. Viņš vārtu priekšā izcīnīja atlēkušo ripu un raidīja to mērķī.

28 gadus vecajam Latvijas hokejistam šosezon šī ir tikai trešā "play-off" spēle un pirmais vārtu guvums Stenlija kausa izcīņā. Iepriekš viņš ilgstoši bija rezervē.

Kopumā karjerā Bļugers aizvadīja savu 21. spēli Stenlija kausā un guva savus otros vārtus. 2019./20. gada sezonā viņš guva vārtus Pitsburgas "Penguins" sastāvā.

Bļugers nospēlēja 11 minūtes un 13 sekundes (1:16 mazākumā), divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no pieciem iemetieniem, izpildīja divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva zviedrs Viljams Kārlsons, savukārt "Stars" rindās ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās soms Rūpe Hincs.

Uzvaras vārtus mača pagarinājumā guva kanādietis Brets Houdens.

Sērijas otrā spēle paredzēta svētdien, plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka Austrumu konferences fināla sērijas pirmajā spēlē Floridas "Panthers" viesos ar rezultātu 3:2 ceturtajā pagarinājumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Šī bija sestā garākā spēle NHL vēsturē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu