NBA apskatnieks: Biedriņa bijušais klubs bija gatavs piedāvāt līgumu Porziņģim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Jūtas "Jazz" komanda, kuru savulaik pārstāvēja Andris Biedriņš, bija gatava piedāvāt līgumu Kristapam Porziņģim, ja viņš būtu kļuvis par brīvo aģentu, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Marks Steins.

Porziņģis nesen izmantoja spēlētāja opciju, izvēloties viena gada līgumu par 36 miljonu ASV dolāru algu. Šāds lēmums ļāva Vašingtonas "Wizards" komandai latvieti aizmainīt uz vienu no spēcīgākajiem NBA klubiem Bostonas "Celtics", kas tiek pieskaitīts pie nākamās sezonas čempiona titula pretendentiem. 

Latvijas sporta zvaigzne varēja arī atteikties no viena gada līguma un kļūt par brīvo aģentu, lai tirgū meklētu ieinteresētās komandas, kuras varētu atļauties ar Porziņģi vienoties par ilgtermiņa kontraktu. "Celtics" komandai šādā situācijā nebūtu pietiekami daudz līdzekļu, lai iegūtu liepājnieku.

Toties līgumu būtu varējusi piedāvāt "Jazz" komanda, kurā savas basketbolista karjeras pēdējo sezonu aizvadīja Biedriņš. Jūtas kluba rindās viņš gan laukumā izgāja vien sešos mačos. NBA spēlētāja karjeras lielāko daļu jeb deviņas no desmit sezonām Biedriņš spēlēja Goldensteitas "Warriors" sastāvā.

"Vairākas konkurējošās komandas bija pārliecinātas, ka "Jazz" būtu izrādījusi lielu interesi par Porziņģi," vēsta NBA apskatnieks Steins.

Aizvadītajā sezonā "Jazz" līderis bija Somijas basketbolists Lauri Markanens, kurš tika atzīts par NBA gada visvairāk progresējušo spēlētāju. Viņš auguma parametru un spēles paradumu dēļ bieži salīdzināts ar Porziņģi.

Teicami savu NBA debijas sezonu aizvadīja "Jazz" amerikāņu centrs Volkers Keslers, kā arī rezultatīvi spēka uzbrucēja pozīcijā spēlēja kanādietis Kellijs Oliniks. Caurskatot "Jazz" sastāvu, varētu šķist, ka Porziņģa pozīcijā tas ir samēra bagātīgi nokomplektēts.

Tomēr drīz pēc Porziņģa aizmainīšanas uz "Celtics" komandu, Jūtas klubs maiņas darījumā ieguva spēka uzbrucēju Džonu Kolinsu no Atlantas "Hawks". Tas liek domāt, ka "Jazz" varbūt patiešām būtu izrādījusi nopietnu interesi par Porziņģi, ja viņš būtu devies brīvo aģentu tirgū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu