Gailītis par Bertānu: Viņš ir jau gandrīz vesels, viss rit kontrolēti

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns Foto: Juris Lisovs/TVNET

Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns ir jau gandrīz vesels un drīzumā pievienosies "VEF Rīga" komandai, sarunā ar žurnālistiem atklāja Rīgas kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu sāks arī pašmāju komandas, tajā skaitā "VEF Rīga" vienība, kuras stūrmanis Gailītis vēl pirms dažām nedēļām palīdzēja Latvijas izlasei Pasaules kausā.

"Cik varēju, sekoju līdzi komandai un likām plānus," teica Gailītis, kura prombūtnē komandu vadīja Jevgēņijs Kosuškins.

Starpsezonā "VEF Rīga" komanda pastiprināja sastāvu ar Bertānu, kurš Pasaules kausa finālturnīra otrajā mačā guva kreisā augšstilba divgalvainā muskuļa daļēju plīsumu.

"Domāju, ka viņš jau šonedēļ būs ar komandu. Vai viņš spēlēs jau sestdien pirmajā mačā vai ne - to vēl nezinu. Viņš ir jau gandrīz vesels, viss rit kontrolēti. Kā atlabšana bija plānota, tā arī tā aizrit," atklāja Gailītis.

Sākot jauno sezonu, trenerim pagaidām grūti nosaukt nepieciešamos papildinājumu sastāvā, visu rādīšot sniegums laukumā.

"Komanda ir kā dzīvs organisms. Ja jutīsim, ka neesam tik konkurētspējīgi, kā vēlētos, un daļa spēlētāju nedara savus pienākumus un nedod gaidīto pienesumu, tad centīsimies situāciju uzlabot," atzina Gailītis.

Komandā atgriezušies arī Aleksanders Madsens un Aizija Pinjeiro, kuri, tāpat kā Bertāns, savu nacionālo izlašu sastāvos spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā. Kā atzina Gailītis, iepriekšējo sezonu traumas dēļ nespēlējušais Pinjeiro Puertoriko izlases rindās izskatījies pat labāk, nekā treneri bija gaidījuši.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" nosargāja Latvijas čempionu titulu, aizkļuva līdz LIBL finālam, kurā atzina Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" pārākumu, bet FIBA Čempionu līgā savā apakšgrupā izcīnīja vienu panākumu sešās spēlēs un izslēgšanas mačos netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu