Video Merzļikins papildlaikā izvicina dūres, Ovečkins pret "Blue Jackets" pārtrauc antirekorda sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Elvis Merzļikins piedalās kautiņā
Latvijas hokejists Elvis Merzļikins piedalās kautiņā Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 29 metienus un izkāvās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Vašingtonas "Capitals" komandai.

Merzļikins tika galā ar 29 no 32 pretinieku metieniem, atvairot 90,6% raidījumu.

Mača papildlaikā Merzļikins izvicināja dūres ar pretinieku uzbrucēju Tomu Vilsonu. Latvijas hokejistam par to piesprieda divas soda minūtes.

"Blue Jackets" komandai Merzļikina pārkāpuma dēļ nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā. "Capitals" to izmantoja un izcīnīja uzvaru šajā mačā.

Merzļikins pēc mača norādīja, ka Vilsons visu spēli centies viņu provocēt – sitis ar nūju pa cimdiem, mēģinājis paklupināt.

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins papildlaikā guva uzvaras vārtus, pārtraucot 14 spēļu "sauso" sēriju, kas viņa karjerā ir antirekords. Līdz šim Ovečkinam karjerā garākā "sausā" sērija bija 10 spēles, kurās neizdevās gūt vārtus.

38 gadus vecais Ovečkins kopumā NHL karjerā guvis 828 vārtus regulārajā čempionātā, kas vēsturē ir otrais labākais rādītājs. Visvairāk vārtu NHL regulārajā čempionātā guvis leģendārais kanādietis Veins Greckis, kura kontā ir 894 trāpījumi. Ovečkins atpaliek par 66 vārtu guvumiem.

Kolumbusas labā vārtus guva Kouls Selindžers un Jegors Činahovs, bet "Capitals" rindās bez Ovečkina ar diviem trāpījumiem izcēlās Entonijs Mantā.

"Blue Jackets" ar 28 punktiem 34 spēlēs ieņem pirmspēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferencē, savukārt "Capitals" ar 38 punktiem 30 mačos ierindojas piektajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu