"Panthers" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā piedzīvo pirmo zaudējumu

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā piedzīvoja pirmo neveiksmi.

Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Panthers" viesos ar 3:6 (0:3, 3:1, 0:2) piekāpās Tampabejas "Lightning", sērijā līdz četrām uzvarām vadību ar 3-1 saglabājot Floridas vienībai.

Pirmajā trešdaļā 3:0 mājinieku labā panāca Stīvens Stemkoss, Brendons Heigels un Breidens Points.

Otrā periodā Floridas komandā ar precīzu metienu izcēlās Kārters Verhegī, taču piecas minūtes vēlāk Heigels atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. "Panthers" trešdaļas turpinājumā guva vēl divus vārtus, pretinieku vārtsargu pārspējot Semam Reinhārtam un Oliveram Ēkmanam-Lāšonam, un samazināja deficītu līdz vieniem vārtiem.

Noslēdzošo 20 minūšu laikā mājinieki rindās "Panthers" vārtos ripu vēl raidīja Stemkoss un Nikolass Pols, tiekot pie drošas uzvaras.

Citā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā Bostonas "Bruins" viesos ar 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) apspēlēja Toronto "Maple Leafs" un sērijā panāca 3-1, nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā.

Bostoniešu rindās vārtus guva Džeimss van Rīmsdaiks, Bred Maršāns un Davids Pastrņāks, kamēr Toronto vienības labā vienīgos vārtus guva Mičels Mārners.

Vēl Austrumu konferences ceturtdaļfinālā pirmo uzvaru sērijā izcīnīja Ņujorkas "Islanders", kas mājās ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Sērijā ar 3-1 vadībā ir "Hurricanes" hokejisti.

Mājiniekiem uzvaru papildlaikā atnesa Metjū Barzals, kurš arī izcēlās ar precīzu metienu pamatlaikā, bet vēl vienus vārtus "Islanders" labā guva Žans-Gabriels Pažo. Karolīnas komandas rindās pretinieku vārtsargu pārspēt izdevās Setam Džārvisam un Nesenam.

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Dalasas "Stars" viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Vegasas "Golden Knights", kas sērijā saglabā vadību ar 2-1.

"Stars" uzvaru papildlaikā izrāva Vaiats Džonstons, kurš guva pirmos dalasiešu vārtus, bet otrās trešdaļas ievadā 2:0 panāca Miro Heiskanens. "Golden Knights" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Breidens Mackabs un Džeks Aikels.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu