Šilovs pret Makdeividu – Latvijas vārtsargs spēlēs Stenlija kausa otrās kārtas ievadā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Artūrs Šilovs sargās Vankūveras "Canucks" komandas vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā mačā pret Edmontonas "Oilers" vienību ar Konoru Makdeividu priekšgalā.

"Canucks" un "Oilers" komandas sērijas pirmo maču aizvadīs Vankūverā. Dueļa sākums paredzēts plkst. 5.00 agrā ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka "Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko traumas dēļ šobrīd nevar palīdzēt komandai.

Šilovs pirms "play-off" pievienojās komandai kā trešais vārtsargs ārkārtas situācijā, taču pēc Demko un Keisija Desmita traumām ieguva iespēju spēlēt.

Latvijas vārtsargs Stenlija kausā trīs mačos svinējis divas uzvaras, vienā no tām paliekot nepārspēts, vidēji ielaidis 1,7 ripas un atvairījis 93,8% metienu.

"Play-off" pirmajā kārtā "Canucks" sērijā ar 4-2 pārspēja Nešvilas "Predators". Divas uzvaras sekmēja Šilovs, pa vienam panākumam Demko un Desmits.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Oilers" sērijā ar 4-1 uzveica Losandželosas "Kings".

"Oilers" līderis Makdeivids, kuru daudzi uzskata par šobrīd labāko hokejistu pasaulē, "play-off" turnīrā ir rezultatīvākais spēlētājs ar 12 punktiem (1+11) piecos mačos.

Tikpat punktu sešās "play-off" spēlēs sakrājis Kolorādo "Avalanche" aizsargs Keils Makars (3+9).

"Canucks" un "Oilers" sērijas uzvarētāji Rietumu konferences finālā spēkosies ar "Avalanche" un Dalasas "Stars" pāra uzvarētājiem. 

NHL spēlētāja karjerā 23 gadus vecais Šilovs aizvadījis 12 mačus, deviņus no tiem regulārajā čempionātā un trīs "play-off" turnīrā.

Šilovs iepriekš NHL spēlē nav laukumā ticies ar Makdeividu. "Oilers" rindās spēlē arī Vācijas hokeja zvaigzne Leons Draizaitls, kuram "play-off" ir 10 punkti (5+5).

"Oilers" līdz šim "play-off" turnīrā demonstrējusi labāko sniegumu skaitliskajā vairākumā ar 45% iespēju realizāciju (9 gūti vārti 20 vairākumos).

Edmontonas vienība līdz šim arī vislabāk spēlējusi skaitliskajā mazākumā, piecos mačos nosargājot savus vārtus neiekarotus (izturēti 12 no 12 mazākumiem).

"Canucks" komanda zaudējusi divus vārtus 22 skaitliskajos mazākumos (90,9%), savukārt izdevies gūt vien divus vārtus 13 skaitliskajos vairākumos (15,4%). 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu