LFF prezidenta amatā ievēl Kasparu Gorkšu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresā piektdien notika šīs organizācijas prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja bijušais valstsvienības aizsargs un komandas kapteinis Kaspars Gorkšs.

Uz LFF prezidenta amatu bija trīs kandidāti - bez Gorkša arī Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko un sporta kluba «Cēsis» prezidents Krišjānis Kļaviņš.

LFF prezidenta vēlēšanās piedalījās 110 balsstiesīgi biedri. Lai pirmajā kārtā ievēlētu jauno prezidentu, vienam kandidātam bija jāsaņem 50%+1 balss jeb šajā gadījumā 56 balsu atbalsts.

Gokršs saņēma 56 balsts, Vadims Ļašenko 48, bet Krišjānis Kļaviņš tikai 4 balsis. Jaunais LFF prezidents ievēlēts amatā uz 2 gadu termiņu, jo iepriekšējais vadītājs atkāpās, līdz ar to šīs bija ārkārtas vēlēšanas.

Līdz ar to amatā Gorkšs nomainīs ilggadējo LFF prezidentu Gunti Indriksonu, kuram piektdien kongresā tika piešķirts LFF Goda prezzidenta amats.

Indriksons LFF vadīja kopš 1996.gada. Iepriekšējo reizi LFF prezidenta vēlēšanas risinājās aizpērn aprīlī. Toreiz Indriksona vienīgais konkurents bija kādreizējais organizācijas preses sekretārs Kļaviņš un esošais prezidents saņēma pārliecinoši vairāk balsu.

Pirmā LFF valdes sēde jau jaunā prezidenta vadībā notiks 3.maijā, kad tiks lemts arī par Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata kandidātiem. Šobrīd uz šo amatu pretendē pieci ārzemju speciālisti, no kuriem viens stāsies atlaistā Aleksandra Starkova vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu