Gorkšs: Jebkuras pārmaiņas tiks veiktas rūpīgu pārdomu rezultātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Jebkuras pārmaiņas Latvijas Futbola federācijā (LFF) tiks veiktas rūpīgu pārdomu rezultātā, piektdien preses konferencē sacīja jaunievēlētais organizācijas vadītājs Kaspars Gorkšs.

Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Gorkšs piektdien tika ievēlēts par jauno LFF prezidentu. Aizklātā balsojumā viņš saņēma 56 biedru atbalstu, kamēr viņa tuvākais sekotājs Vadims Ļašenko saņēma 48 balsis. Tikmēr trešais pretendents Krišjānis Kļaviņš izteikti zaudēja pārējiem kandidātiem, jo par viņu balsoja tikai četri biedri.

«Ļoti grūti kaut ko pateikt. Pirmo reizi mūžā esmu bez vārdiem,» neilgi pēc ievēlēšanas žurnālistiem sacīja Gorkšs. «Seši mēneši pagāja, gatavojoties šai cīņai. Arī pirmsvēlēšanu kampaņa bija visiem interesanta. Prieks un gods ieņemt LFF prezidenta amatu. Paldies visiem, kas mani atbalstīja.»

Gorkšs par prezidentu tika ievēlēts jau pirmajā balsošanas kārtā, viņam atzīstot, ka priekšvēlēšanu laiks devis neatņemamu pieredzi.

«Triecienātrumā bija jāmācās ļoti daudz lietu, ar ko aktīvam futbolistam nav jāsaskaras. Katra otrā diena šķita kā pustraģēdija. Katru dienu nācās mācīties ko jaunu,» atklāja LFF prezidents.

Gorkšs neslēpa, ka pirms vēlēšanām bijis pārliecināts par 53 LFF biedru balsīm.

«Man uz lapiņas bija rakstīts 53 balsis, par kurām biju pārliecināts. Personīgi man izdevās satikt katru futbola federācijas biedru. Pēdējie divi mēneši bija tādi, kuros biju vairāk piešāvies un balsu sadalījums sāka iezīmēties. Šo sešu mēnešu laikā ieguldīju milzīgu darbu. Katru dienu esmu veltījis tikai šīm vēlēšanām. Bērniem nācās mani redzēt mazāk, arī celties no rīta vajadzēja ātrāk nekā es to gribētu,» Gorkšs smaidot sacīja, ka cīņai par amatu ziedojis sevi visu.

Tajā pat laikā viņš norādīja, ka īstais darbs tikai tagad sāksies.

«Pirmais, kas būs jāizdara, būs jāiepazīstas ar pilnīgi visiem LFF darbiniekiem un viņu amatu aprakstiem. Man negribētos pirmajā preses konferencē runāt par reorganizāciju. Jebkuras pārmaiņas tiks veiktas rūpīgu pārdomu rezultātā,» Gorkšs uzreiz ar kardināliem lēmumiem darba pienākumus pildīt nedomā.

Viņš par LFF prezidentu tika ievēlēts aizklātā balsojumā. Iepriekš tika spriests, ka atklātā balsojumā lielākās izredzes būtu bijušas Ļašenko.

«Aizklātās vēlēšanas, manuprāt, parāda objektīvāku rezultātu. Man šāds scenārijs patika labāk,» atzina Gorkšs, kurš arī uzskata, ka LFF prezidenta amatam jābūt atalgotam.

«Nekad neesmu slēpis, ka LFF prezidenta amatam jābūt atalgotam. Tā ir organizācija, kas operē ar 7,2 miljonu eiro budžetu. Tas ir tikai normāli, ja viņš tiek atalgots,» norādīja organizācijas vadītājs.

Jau 3.maijā Gorkša vadībā notiks pirmā LFF valdes sēdē, kurā tiks lemts arī par jauno Latvijas futbola izlases galveno treneri, uz kuru šobrīd pretendē pieci ārzemju speciālisti.

«Jaunajam izlases trenerim ir jābūt mūsdienīgam un gatavam strādāt mazliet vairāk nekā ar parastu komandu. Viņam ir jāaplipina ar futbolu arī apkārt esošie cilvēki un latvieši,» sacīja Gorkšs.

Viņš pēc ievēlēšanas gan negrasās ieslīgt eiforijā.

«Eiforijai un svinībām nav pamata. Tuvākajā plānā ir klātienē apskatīties pirmās līgas un virslīgas spēles, ko gan būtu darījis tāpat. Ir grafiks ar tikšanās reizēm, tai pašā trenera jautājumā,» sacīja Gorkšs, kurš kaut kādā kapacitātē būtu gatavs sastrādāties arī pārējiem diviem LFF prezidenta amata kandidātiem.

«Kļaviņam ir ambīcija būvēt halles, kas ir apsveicama. Esmu vienmēr atvērts jaunām idejām. Cik saprotu, Ļašenko paliks Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidenta amatā. Tiesa, šobrīd apsolīt, ka uzrunāšu Kļaviņu, lai viņš ar mani sadarbotos, nevaru,» atzina Gorkšs, kurš cita starpā šosezon ir pieteikts pirmās līgas kluba «Auda» sastāvā.

«Par pieteikumu «Audā» – ceru vismaz vienu spēli es tur nospēlēšu,» Gorkšs norādīja, ka vēlas futbolista karjerai punktu pielikt tur, kur to sāka.

Amatā viņš ir ievēlēts uz diviem gadiem, jo 2020.gadā notiks LFF pārvēlēšanu kongress.

«Domāju, viens no iemesliem, kāpēc mani ievēlēja, bija atpazīstamība. Man ir divi gadi, kuru laikā es ar šo atpazīstamību un savu darbu varu dot futbolam ļoti daudz,» sprieda LFF prezidents.

Viņam kandidātu debatēs, iespējams, nepatīkamus brīžus sagādāja futbola skolas «Metta» līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, kurš uzdeva jautājumu, vai Gorkšs zina, kādi izmēri ir futbola vārtiem jauniešu futbolā. Gorkšs uz šo jautājumu atbildēt nespēja.

«Attiecībām ar Mihelsonu melns kaķis nav pārskrējis pāri. Mums bija tikšanās, bet vienā brīdī viņam viedoklis krasi mainījās. Katram ir tiesības atbalstīt savu kandidātu. Skaidrs, ka «Metta» no pārvaldes viedokļa ir ļoti spēcīgs klubs,» Gorkšs sacīja, ka ir gatavs sastrādāties ar visiem federācijas biedriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu