Talantīgais Zverevs triumfē Madrides ATP «Masters 1000» turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Talantīgais Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs svētdien izcīnīja uzvaru prestižajā Madrides ATP «Masters 1000» sērijas turnīrā.

Sacensību finālā pasaules trešā rakete Zverevs pārliecinoši ar 6-4, 6-4 uzvarēja austrieti Dominiku Tīmu, kurš planētas rangā atrodams septītajā pozīcijā.

Tikai 21 gadu vecajam Zverevam šis ir jau trešais «Masters» tituls karjerā, bet Madrides turnīrā līdz šim viņš vēl nebija uzvarējis. Spānijas galvaspilsētā viņam padevās lielisks turnīrs, demonstrējot savu lielāko ieroci - servi.

Iepriekš ceturtdaļfinālā Tīms parūpējās par sensāciju, jo uzvarēja Spānijas leģendu un pasaules pirmo raketi Rafaelu Nadalu, kuram tādējādi pārtrūka 50 setu uzvaru sērija uz māla laukumiem. Tāpat tas nozīmē arī to, ka ar pirmdienu par jauno pasaules ranga līderi kļūs šveicietis Rodžers Federers.

«Dominika panākums pār Nadalu bija ievērības cienīgs. Paveikt to uz māla un turklāt Spānijā ir fantastisks sasniegums,» finālā uzvarēto pretinieku slavēja Zverevs. «Man šis ir trešais «Masters» tituls un man joprojām ir tikai 21 gads.»

Par spīti savam nelielajam vecumam Zverevs karjeras laikā ieguvis jau astoņus ATP titulus.

Nākamnedēļ Zverevu gaida nopietns uzdevums, jo viņam jau Romā būs jāaizstāv pērn iegūtais «Masters» tituls.

Sestdien Madrides WTA «Premier» sieviešu turnīrā uzvaru guva čehiete Petra Kvitova, kura finālā 7-6 (8:6), 4-6, 6-3 uzveica Kiki Bertensu no Nīderlandes.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu