UEFA Čempionu līgā šovakar Anglijas klubu duelis un «Barcelona» uzņem «AS Roma»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Liverpūlē un Barselonā norisināsies UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu pirmās spēlēs.

Plkst.21.45 pēc Latvijas laika «Liverpool» divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī savā laukumā uzņems Mančestras «City», kamēr Spānijas grands «Barcelona» savu skatītāju priekšā tiksies ar Itālijas A sērijas komandu «AS Roma». Dueli no Barselonas tiešraidē translēs kanāls «Viasat Sport Baltic», bet mačs no Liverpūles būs skatāms kanālā TV6.

«Liverpool» un «City» komandām šī ir pirmā tikšanās UEFA klubu turnīros. Citu sacensību ietvaros pēdējās astoņās spēlēs piecas uzvaras iekrājuši Liverpūles futbolisti. Mančestras vienība Čempionu līgas ceturtdaļfinālu sasniegusi otro reizi vēsturē, kamēr «Liverpool» šajā turnīra fāzē spēlē pirmo reizi deviņu gadu laikā.

Abas komandas ir rezultatīvākās Anglijas premjerlīgā. Mančestras «City» straujiem soļiem tuvojas savam piektajam Anglijas čempiones titulam, kamēr «Liverpool» ieņem trešo pozīciju.

Premjerlīgas rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir «Liverpool» uzbrukuma līderis Mohameds Salāhs, kurš pēdējās 15 spēlēs guvis 17 vārtus. Savukārt Čempionu līgā ēģiptietis šosezon guvis sešus vārtus.

«City» vienībai šajā mačā nevarēs palīdzēt komandas rezultatīvākais futbolists Serhio Agvero, bet «Liverpool» būs jāiztiek bez Edamsa Lalanas.

Astotdaļfinālā «Liverpool» divu spēļu summā ar 5:0 sagrāva Portugāles klubu «Porto», kamēr «City» ar 5:2 apspēlēja Šveices čempioni «Basel».

Tikmēr «Barcelona» UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spēlē 11.sezonu pēc kārtas. Savukārt «AS Roma» šajā turnīra fāzē atgriezusies pēc desmit gadu pārtraukuma.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī 2015./2016. gada sezonas grupu turnīrā, kur vispirms nospēlēja neizšķirti 1:1, bet pēc tam «Barcelona» guva graujošu uzvaru ar 6:1.

«Barcelona» jau 12 mačus pēc kārtas savā laukumā nav zaudējusi nevienam A sērijas klubam. Barselonas kluba spožākā zvaigzne Lionels Mesi 19 mačos pret Itālijas vienībām ir guvis 12 vārtus.

Mesi astotdaļfināla atbildes spēlē guva savus simtos vārtus UEFA Čempionu līgā. Tiesa, par 19 gūtiem vārtiem vairāk ir Madrides «Real» portugāļu superzvaigznei Krištianu Ronaldu.

«Barcelona» šobrīd ir drošā vadībā Spānijas čempionātā, kamēr «AS Roma» Itālijā ieņem trešo vietu.

Astotdaļfinālā «Barcelona» divu maču summā ar 4:1 pārspēja Anglijas čempioni Londonas «Chelsea», bet «AS Roma» cīnījās neizšķirti ar Ukrainas klubu Doņeckas «Šahtar», nākamajā kārtā iekļūstot, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem.

Otrdien pirmajās ceturtdaļfināla spēles Madrides «Real» savā laukumā ar 3:0 pārspēja Turīnas «Juventus», bet Minhenes «Bayern» viesos ar 2:1 pieveica «Sevilla» vienību.

Atbildes mači norisināsies nākamajā nedēļā.

Komandas, kuras uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs pusfinālā, kas notiks aprīļa un maija vidū, savukārt turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu