Leģendārais Olažuvans: Porziņģis ir fantastisks basketbolists

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/Scanpix/TVNET

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions, savulaik viens no labākajiem līgas centra spēlētājiem Hakims Olažuvans Ņujorkas «Knicks» zvaigzni Kristapu Porziņģi uzskata par fantastisku spēlētāju. Viņš būtu gatavs darboties ar latvieti, lai labāk iemācītu Olažuvana kāju darbību spēlei ar muguru pret grozu tā tuvumā, kas tiek saukta par «Dream Shake».

Bijusī Hjūstonas «Rockets» superzvaigzne labprāt strādātu ar Porziņģi, bet viņš neuzskata, ka latvietim būtu nepieciešama liela palīdzība, lai uzlabotu viņa kāju kustības.

«Domāju, viņam tas viegli padodas,» izdevumā «New York Post» citēts Olažuvans. «Viņš ir ļoti prasmīgs, ļoti gudrs spēlētājs. Augums ir viņa priekšrocība. Spēle ar muguru pret grozu viņam jau ir pārsteidzoši labā līmenī.»

Olažuvans savas karjeras laikā bija viens no prasmīgākajiem garajiem spēlētājiem groza tuvumā.

Olažuvanam pagājušajā nedēļā neizdevās redzēt Porziņģi klātienē Hjūstonā. «Knicks» spēlētājs izlaida maču pret spēcīgo «Rockets» komandu muguras sāpju dēļ.

«Ikviens spēlētājs var kļūt spēcīgāks,» norādīja Nigērijā dzimušais Olažuvans. «Bet viņš ir fantastisks spēlētājs, spēlē ar lielu pārliecību, ir kustīgs un izpilda tālmetienus. Viņa slaidā auguma dēļ spēle ar muguru pret grozu ir vissvarīgākā lieta. Porziņģis ir tik prasmīgs, ka laukumā var darīt, ko vien vēlas.»

Porziņģis esot redzējis daudz videoierakstu ar Olažuvana spēli. 1994. gadā «Rockets» komanda NBA finālā septiņu spēļu sērijā pārspēja tieši Ņujorkas «Knicks». Toreiz viens no galvenajiem varoņiem bija tieši Olažuvans.

«Esmu mēģinājis izpildīt «Dream Shake», bet nevarētu teikt, ka varu to tāpat kā viņš,» norādīja Porziņģis. «Pat ne tuvu.»

Porziņģis šosezon ir neapšaubāms «Knicks» komandas līderis. Vidēji spēlē viņš izcēlies ar gūtiem 27,3 punktiem, savāktām 7,2 atlēkušajām bumbām un bloķējis 2,3 pretinieku metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu