Divi Latvijas dueti sasniedz U-21 pludmales volejbola PČ ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs un Tīna Graudiņa/Anastija Kravčenoka piektdien sasniedza Ķīnā notiekošā U-21 pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu.

Šmits un Samoilovs, kuri sacensībās izlikti ar 19.numuru, astotdaļfinālā ar 2-1 (12:21, 21:11, 15:9) uzvarēja ar 20.numuru izliktos irāņus Alirezu Agadžanighasabu un Džavadu Firuzpurbandpeju.

Pirmais sets Latvijas duetam bija ļoti neveiksmīgs, jo irāņi to uzvarēja ļoti pārliecinoši ar 21:12, tomēr cīņas turpinājumā Šmits/Samoilovs saņēmās un droši uzvarēja nākamajos divos setos, sasniedzot sacensību ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā Šmits/Samoilovs sestdien plkst.10 pēc Latvijas laika spēkosies ar spāņiem Oskaru Himenesu Gutjeresu un Alehadro Vuertu Pastoru, kuriem ir 30.numurs. Abi dueti savā starpā tikās apakšgrupu turnīrā, latviešiem sīvā cīņā uzvarot ar rezultātu 2-1 (21:17, 17:21, 20:18).

Vēlāk dāmu turnīrā astotdaļfinālā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras izliktas ar desmito numuru, ar 2-0 (21:11, 21:13) pārspēja mājinieces Cao Šutinu un Dzenu Dzjiņdzjiņu, kurām piešķirts astotais numurs.

Latvijas pāris droši uzvarēja abos setos, spēli noslēdzot pusstundas laikā.

Ceturtdaļfinālā Latvijas pludmales volejbolistes sestdien plkst.8 pēc Latvijas laika duelēsies ar brazīlietēm Eduārdu Santusu Lisbou un Anu Patrīsiju Silvu Ramusu, kurām ticis otrais numurs. Santusa Lisboa šosezon izcīnījusi divas bronzas medaļas Pasaules kausa posmos.

Arī Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupu turnīrā uzvarēja visās trijās spēlēs un izcīnīja pirmo vietu G apakšgrupā.

Pamatturnīrā 32 pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Graudiņa un Kravčenoka pērn triumfēja Eiropas U-22 čempionātā, kas norisinājās Grieķijā, tomēr šogad Austrijā savu titulu aizstāvēt nespēja. Naņdzjinā, kur norisinās U-21 pasaules čempionāts, viņas 2014.gadā spēlēja pasaules jaunatnes Olimpiādes turnīrā, kur apstājās astotdaļfinālā.

Tikmēr Šmits un Samoilovs pērn jūlijā izcīnīja trešo vietu pasaules U-19 čempionātā.

2005.gadā par pasaules čempioniem šajā vecuma grupā kļuva Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs, bet gadu pirms tam Toms Šmēdiņš un Valters Ramma izcīnīja sudrabu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu