Bertāns sākumsastāvā; «Spurs» piedzīvo otro neveiksmi pēc kārtas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Dāvis Bertāns otro reizi karjerā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā spēli sāka starta pieciniekā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda svētdien ar rezultātu 101:105 savu līdzjutēju priekšā (18 418 skatītāji klātienē) piekāpās Dalasas «Mavericks».

24 gadus vecais Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus (1p. 1/1, 2p. 1/2, 3p. 1/3), savāca trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus pretinieku metienus, divreiz pārkāpa noteikumus un spēli pabeidza ar efektivitātes koeficientu -3.

«Spurs» piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Rezultatīvākais spēlētājs Grega Popoviča vadītajā Sanantonio vienība ar gūtiem 24 punktiem bija līderis Kavai Lenards, pa 16 punktiem iemeta francūzis Tonijs Pārkers un Lamarkuss Oldridžs, bet Deivida Lī kontā 14 punkti.

«Spurs» joprojām savainojuma dēļ nevar palīdzēt spānis Pau Gasols, šo maču traumas dēļ izlaida arī Džonatons Simonss.

Tikmēr «Mavericks» rindās 24 punktus guva un 10 atlēkušās bumbas zem groziem savāca Sets Karijs, kurš ir iepriekšējo divu sezonu vērtīgākā spēlētāja Stefana Karija brālis. Harisons Bārnss pievienoja 19 punktus, 17 punktus iemeta Vestlijs Metjūzs, bet Vācijas zvaigzne Dirks Novickis guva 15 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

«Mavericks» komanda iepriekšējo reizi «Spurs» laukumā bija uzvarējusi 2010. gada 26. novembrī.

«Pēc sešu gadu pārtraukuma gūstam šeit uzvaru. Izklausās labi,» pēc mača ESPN citēts Sets Karijs. «Šajā sezonā jau divreiz bijām tikušies, un mums bija iespējas tikt pie panākuma. Uz spēli izgājām pārliecināti.

Zinu, ja rādām labu basketbolu visas 48 minūtes, tad mums ir iespējas sasniegt laimīgu iznākumu.»

Popovičs pēc spēles norādīja uz komandas vājo sniegumu un disciplīnas trūkumu aizsardzībā.

Nākamā spēle «Spurs» komandai paredzēta otrdien, kad savu skatītāju priekšā jātiekas ar Oklahomasitijas «Thunder».

Sanantonio vienība ar izcīnītām 36 uzvarām 47 mačos ieņem stabilu otro vietu Rietumu konferences turnīra tabulas kopvērtējumā. «Mavericks» guva 17 panākumu 47 mačos, kas tai dod 13. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu