Kolumbiešu svarcēlājs pēc uzvaras olimpiskajās spēlēs liek punktu karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas svarcēlājs Oskars Moskera pirmdien izcīnīja zeltu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 62 kilogramiem un pēcāk simboliski nolēma likt punktu savai karjerai.

Raušanā Moskera spēja pacelt 142 kilogramus smagu stieni, kamēr traumas dēļ jau šajā sacensību fāzē bija spiests izstāties galvenais favorīts Lidzjuņs Čens. Savukārt grūšanā kolumbietis pacēla no visiem visvairāk (176 kilogramus), kas ar summā iekrātiem 318 kilogramiem ļāva viņam izcīnīt zelta medaļu.

Pēc izcīnītā zelta 33 gadus vecais kolumbietis bija ļoti emocionāls un pie svaru stieņa atstāja savus apavus, simboliski pavēstot par karjeras beigām. Pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs Moskera izcīnīja sudrabu.

Tikmēr sudraba medaļu pirmdien izcīnīja Juli Eko Iravans no Indonēzijas, kurš summā pacēla 312 kilogramus, kamēr trešais ar 305 kilogramiem bija kazahs Farkads Harki.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka svētdien svara kategorijā līdz 53 punktiem ceturto vietu izcīnīja Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha. Savukārt nākamnedēļ svarcelšanas sacensībās piedalīsies arī Artūrs Plēsnieks, kuram paredzēts starts svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu