Kurš labāks futbolists šogad Mesi vai Ronaldu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vairākus gadus futbola sabiedrībā domas dalās, kurš labāks futbolists - argentīnietis Lionels Mesi vai portugālis Krištianu Ronaldu. Abi uzbrucēji arī šoreiz pretendēs uz Starptautiskās futbola federāciju savienības (FIFA) Zelta bumbas balvu, ko pasniegs 12. janvārī Šveices pilsētā Cīrihē.

2014. gadā Madrides «Real» līderis Ronaldu guvis 60 vārtus, kamēr cita Spānijas superkluba «Barcelona» vienības uzbrucējs Mesi pretinieku vārtsargus pārspējis 58 reizes.

Tiesa, 29 gadus vecais Ronaldu no saviem 60 vārtiem 15 guvis no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet Mesi ar soda sitieniem guvis sešus vārtus. No spēles Argentīnas uzbrucējs precīzi sitis 52 reizes, kamēr Ronaldu 45.

Iepriekšējā sezonā Ronaldu guva 17 vārtus UEFA Čempionu līgas turnīrā, kas ir vienas sezonas rekords. Turklāt viņa pārstāvētā «Real» komanda kļuva par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētāju. Vēl šogad Madrides vienība triumfēja UEFA Superkausa izcīņā, FIFA klubu Pasaules kausa izcīņā un ieguva Spānijas Karaļa kausu.

Tikmēr «Barcelona» ar iegūtiem tituliem šogad nevar lepoties.

27 gadus vecais Mesi, kurš šonedēļ tika atzīts par 2014. gada Latīņamerikas un Karību jūras baseina valstu labāko sportistu, šogad kļuva par visu laiku rezultatīvāko Spānijas čempionāta un Čempionu līgas spēlētāju.

Mesi šogad tika atzīts par Pasaules kausa izcīņas labāko futbolistu, bet Argentīnas izlase sacensību finālā ar 0:1 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Ronaldu saņēma pagājušās sezonas Spānijas čempionāta labākā spēlētāja balvu.

Salīdzinot abus futbolistus, jāatzīmē, ka Mesi vairāk darbojas komandas interesēs, īpaši neaizraujoties ar individuālām darbībām, kamēr Ronaldu bieži vien tiek pārmests pārlieku individuālais sniegums. Skaitļi gan runā paši par sevi. Jāņem vērā arī apstāklis, ka Ronaldu ar «Real» šogad ieguvis četrus titulus, bet Mesi ar «Barcelona» palicis bešā.

Trešais futbolists, kurš pretendē uz 2014. gada labākā futbolista balvu, ir Vācijas valstsvienības un Minhenes «Bayern» vārtsargs Manuels Noiers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu