Mājinieki krievi pret sīksto Somiju, čempione Kanāda pret ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maskavas VTB ledus arēnā šovakar notiks divi pasaules čempionāta (PČ) hokejā pusfināla mači. Pirmā spēle sāksies plkst.16:15, bet otrs duelis norisināsies plkst.20:15.

Plkst.16:15 laukumā dosies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas valstsvienība, kas nūjas krustos ar sīksto Somijas izlasi.

Nedaudz vēlāk vakarā (plkst.20:15) pasaules čempione Kanāda tiksies ar saviem ģeogrāfiskajiem kaimiņiem - ASV.

Abas spēles norisināsies Maskavas VTB ledus arēnā, kur apakšgrupas cīņas aizvadīja Latvijas nacionālā komanda.

Ceturtdaļfinālā Krievija pārspēja (4:1) Vāciju, Somija ar 5:1 sagrāva dāņus, ASV dramatiskā duelī uzveica Čehiju, bet Kanāda ar 5:0 viegli tika galā ar Zviedrijas hokejistiem.

Mačs par bronzu risināsies svētdien plkst.16:15, bet spēle par pirmo vietu sāksies plkst.20:45.

Par turnīra galveno favorīti joprojām tiek uzskatīta Krievijas izlase, kuras sastāvu turnīra laikā papildināja vairāki vadošie NHL spēlētāji. Znaroka vadītā vienība pēdējos mačos demonstrējusi teicamu sniegumu, kas vēl jo vairāk liek domāt par iespējamo mājinieku nonākšanu turnīra finālā.

Pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar 16 (4+12) punktiem šobrīd ir krievu uzbrucējs Vadims Šipačovs, bet otrajā vietā ar 12 punktiem (5+7) atrodas Šipačova maiņas biedrs Artēmijs Panārins.

Atgādināsim, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās 13. pozīcijā. Leonīda Beresņeva padotie Maskavas grupā izcīnīja sešus punktus septiņos dueļos.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantēja pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur turpinās cīņu par medaļām. Augstāko divīziju pametīs grupu vājākās komandas Kazahstāna un Ungārija, kuru vietā nāks Slovēnija un Itālija. Iepriekš bija zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, kas uzņems nākamā gada meistarsacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu