Saldais ēdiens! Klāt pasaules čempionāta izslēgšanas spēles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reuters/scnpix

Maskavā un Sanktpēterburgā šodien tiks aizvadīt četri pasaules čempionāta (PČ) hokejā ceturtdaļfināla mači. Pirmās divas spēles sāksies plkst. 16:15, bet pārējās divas norisināsies plkst. 20:15.

Maskavas VTB ledus pils arēnā plkst.16:15 spēkosies Čehijas izlase un ASV komanda. Šajā pašā laikā Sanktpēterburgas «Yubileiny» arēnā tiksies sīkstā Somijas izlase un Dānijas komanda.

Mājinieki Krievija, kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ceturtdien plkst.20:15 spēkosies ar Vācijas komandu, bet čempione Kanāda mēģinās izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pārvarēt ar spēli pret Zviedriju.

Sanktpēterburgas grupā Somija izcīnīja astoņas uzvaras astoņas cīņās, ierindojoties pirmajā vietā, bet Dānija vietu «play off» garantēja ar 11 punktiem 7 spēlēs. Savukārt Čehija ar 18 punktiem bija Maskavas apakšgrupas līderi, bet ASV izlase ar desmit punktiem bija ceturtā.

Maskavas grupā Krievijas izlase ar 18 punktiem palika otrā, Vācija ar 13 punktiem savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu, bet Kanāda un Zviedrija attiecīgi bija otrajā un trešajā pozīcijā.

Par turnīra galveno favorīti joprojām tiek uzskatīta Krievijas izlase, kuras sastāvu turnīra laikā papildināja vairāki vadošie NHL spēlētāji. Znaroka vadītā vienība pēdējos mačos demonstrējis teicamu sniegumu, kas vēl jo vairāk liek domāt par iespējamo mājinieku nonākšanu turnīra finālā.

«Domāju, tagad var drosmīgi teikt, ka Krievija ir pasaules čempionāta galvenā favorīte. Tā vairs nav grupa hokejistu, bet gan īsta komanda,» aģentūrai TASS paudis IIHF prezidents Renē Fāzels. «Domāju, Krievija par tādu kļuva pēc spēles ar Latviju, bet duelis ar Zviedriju, ko Krievija uzvarēja ļoti pārliecinoši, to tikai apstiprināja. Tāpat Krievijas izlasi nopietni pastiprināja Aleksandra Ovečkina un Jevgēņija Kuzņecova atbraukšana.»

Pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar 13 (3+10) punktiem šobrīd ir krievu uzbrucējs Vadims Šipačovs. Otrajā vietā ar 12 punktiem (5+7) atrodas Šipačova maiņas biedrs Artēmijs Panārins, bet TOP3 noslēdz 18 gadus vecais Somijas talants Patriks Laine, kas guvis 6 vārtus un izdarījis 4 rezultatīvas piespēles.

Atgādināsim, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās 13. pozīcijā. Leonīda Beresņeva padotie Maskavas grupā izcīnīja sešus punktus septiņos dueļos.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantēja pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur turpinās cīņu par medaļām. Augstāko divīziju pametīs grupu vājākās komandas Kazahstāna un Ungārija, kuru vietā nāks Slovēnija un Itālija. Iepriekš bija zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, kas uzņems nākamā gada meistarsacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu