Pret "Astana" veic izmeklēšanu par dopinga lietošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijā sākta izmeklēšana pret Kazahstānas riteņbraukšanas komandu "Astana", kas tiek turēta aizdomās par dopinga noteikumu pārkāpšanu.

"Astana" rindās brauc spānis Alverto Kontadors, kurš šogad uzvarēja pasaules prestižākā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējumā.

Šī gada velobrauciena "Tour de France" laikā, pārbaudot komandas "Astana" medicīnas personāla aprīkojumu, tika atrastas ierīces, ar kurām var veikt asins pārliešanu. Informācija par šādām ierīcēm parādījās tikai tagad, taču Francijas varas iestādes izmeklēšanu sāka veikt jau jūlijā.

Šādas asins pārliešanas ierīces Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir aizliegusi.

Tāpat "Astana" komandas mediķu aprīkojumā atrasti līdzekļi, ar kuriem var pazemināt arteriālo asinsspiedienu, kas tiek darīts ar nodomu, lai slēptu asins pārliešanu pēdas un aizliegtā preparāta eritropoetīna jeb EPO lietošanu.

Dopinga pārbaužu laikā tika atrasti arī vairāki asins paraugi, kuru izcelsmi un īpašniekus noskaidros ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) palīdzību.

Decembra sākumā komandai "Astana" pievienojās 2006.gada "Tour de France" čempions spānis Oskars Pereiro.

Arī nākamajā gadā "Astana" komandu pārstāvēs Kontadors, tomēr to atstās septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu