Viena no pasaules labākajām basketbolistēm Taurasi pieķerta dopinga lietošanā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viena no pasaulē labākajām sieviešu basketbolistēm, ASV valstsvienības līdere Diāna Taurasi pieķerta dopinga lietošanā, sportistes advokāts Hovards Džeikobss pavēstījis aģentūrai AP.

Taurasi šajā ziemā spēlē Turcijas komandā "Fenerbahce" un šajā valstī veiktās dopinga analīzes pagājušajā nedēļā uzrādījušas pozitīvus A provju rezultātus. Viņa jau izlaidusi pēdējās trīs savas komandas spēles.

Džeikobss izteicies, ka aizliegtā viela "nav steroīds vai parastās narkotikas" un Taurasi lūgusi pārbaudīt B proves. Līdz šo rezultātu saņemšanai netiks atklāts kāda tieši viela atrasta basketbolistes organismā.

Taurasi palīdzējusi ASV sieviešu basketbola izlasei divas reizes triumfēt olimpiskajās spēlēs, bet oktobra sākumā viņa palīdzēja uzvarēt arī pasaules čempionātā, turklāt tika iekļauta sacensību simboliskajā izlasē.

Pagājušajā vasarā viņa, pārstāvot Fīniksas "Mercury" vienību, ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) rezultatīvāko spēlētāju.

FIBA Eirolīgas turnīrā "Fenerbahce" komanda astoņās B apakšgrupas spēlēs ir izcīnījusi astoņas uzvaras, ieņemot pirmo vietu. Tā apsteidz pat latviešu speciālista Gundara Vētras trenēto Krievijas čempionvienību Jekaterinburgas UGMK, kas pagaidām izcīnījusi septiņus panākumus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu