Vengers - par videoatkārtojumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsens Vengers uzskata: lai tiesnešiem palīdzētu pieņemt pareizus lēmumus, futbolā ir jāievieš videoatkārtojumi.

Vengers vēlas sistēmu, kur mača galvenais tiesnesis neskaidrību gadījumā varētu doties pie ceturtā tiesneša, kuram būtu tiesības skatīties videoatkārtojumu.

Vengers izteicis šo ierosinājumu pēc tam, kad UEFA Čempionu līgas spēlē Maskavā pret vietējo CSKA kļūdaini tika neieskaitīti "Arsenal" spēlētāja Tjerī Anrī gūtie vārti.

"Videoatkārtojumi ir nepieciešami," "Arsenal" galvenais treneris teica "BBC Radio Five" tiešraidē. "Kļūst neiespējami cienīt tiesnešu lēmumus, ja tie ir aizdomīgi un nepareizi. Ja tiesneši redz lietas, kas patiesībā nav bijušas, kļūst grūti to respektēt."

Daudzi cilvēki uzskata, ka, izmantojot videoatkārtojumus, tiks izjaukts spēles ritms, bet Vengers ir pārliecināts, ka sistēma strādās: "Ja tiesnesis jutīs, ka ir nepieciešamība pēc atkārtojuma, viņš to varēs izmantot."

Vengers ir pārliecināts, ka Anrī nenospēlēja ar roku, gūstot vārtus Maskavā: "Kā tiesnesis nonāca pie tāda lēmuma? Ir ļoti grūti to pieņemt."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu