Baltijas līga: ar skatu uz priekšu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2. oktobrī ar "Lietuvos Rytas" un "Šiauliai" komandu spēli startē jau ceturtā SEB Baltijas Basketbola līgas sezona. Tajā pašā dienā pirmās spēles aizvadīs arī otrās divīzijas komandas, bet pirmā Elites divīzijas spēle ar Latvijas komandas piedalīšanos notiks 3. oktobrī Arēnā - "Barons/LMT" pret Kauņas "Žalgiri".

Par godu jaunajai sezonai sasauktajā preses konferencē tika apstiprināts, ka televīzijā būs redzamas aptuveni 30 spēļu tiešraides, un tas ir iespējams, pateicoties jaunam sadarbības līgumam ar Latvijas Televīzijas 7. kanālu.

Līdzšinējai sadarbībai ar Latvijas Neatkarīgo televīziju bija vairāki mīnusi, piemēram, šā gada finālspēle netika rādīta tiešajā translācijā. "Galvenais ieguvums ir tas, ka televīzijā būs iespēja redzēt divreiz vairāk spēļu nekā pagājušajā sezonā," uzsvēra SEB BBL mārketinga direktors Jānis Janševics.

Par to, ka sadarbība turpina progresēt un BBL līmenis šogad būs sasniedzis jaunu pakāpi, bija pārliecināts arī "SEB Unibankas" prezidents Ainārs Ozols: "Gan jau izdosies kādreiz šajā turnīrā uzvarēt Latvijas komandai un lietuviešiem šajā sezonā izdosies izgriezt pogas ne vienu reizi vien. Kas attiecas uz televīzijas maiņu, tad pats svarīgākais ir tas, ka skatītājs varēs justies drošs, ka visas Latvijā notiekošās svarīgās spēles būs iespējams noskatīties TV."

No jaunumiem, kas mūs un komandas sagaida 2007./2008. gada sezonā, jāizceļ fakts, ka SEB BBL direktora amatā ir ievēlēts labākais Lietuvas un viens no labākajiem Eiropas basketbola tiesnešiem Romualds Brazausks, kā arī tas, ka no šīs sezonas BBL oficiālā bumba būs jaunākais "Spalding" ražojums. Par labu esam to atzina arī Latvijas čempionvienības Rīgas ASK saspēles vadītājs Sandis Buškevics. Kā pastāstīja "Spalding" pārstāvis Latvijā Džefrijs Skots Ramzejs, ar šādām bumbām spēlēs arī NBA, WNBA, Ķīnas, Vācijas līgās un citur pasaulē. "Ja reiz cilvēks ir paspēlējis ar šo bumbu, tad atgriezties pie vecās ir vienkārši neiespējami," apliecināja Ramzejs.

2008. gada "Final Four" turnīrs acīmredzot notiks jaunajā Šauļu arēnā, kur vietas būs 6000 skatītājiem, un pat neatkarīgi no tā, vai vietējā komanda būs tikusi labāko četriniekā (rezerves variants ir Kauņa).

Visu zvaigžņu spēle šoreiz notiks 4000 skatītājus ietilpinošajā jaunajā Tartu pilsētas hallē.

Elites divīzijas komandas sacensību regulārajā sezonā katra ar katru aizvadīs divapļu turnīru. Tas noslēgsies 1. martā, un divas labākās komandas uzreiz nodrošinās vietu "Final Four" turnīrā. Tā komanda, kas regulārajā turnīrā paliks pēdējā - desmitā, savu vietu atdos otrās divīzijas jeb Izaicinājuma kausa uzvarētājiem (divu apļu summā), savukārt devītās ieguvējiem ar Izaicinājuma kausa otrās vietas ieguvējiem būs jāaizvada pārspēle par iekļūšanu "play off".

SEB BBL "play off" pirmajā kārtā elites grupas trešā labākā komanda tiksies ar Izaicinājuma kausa uzvarētājiem, bet ceturtā - ar to komandu, kas uzvarēs pārspēlē starp elites un otrās divīzijas klubu. Vēl piektā vieta mērosies spēkiem ar astoto, bet sestā ar elites grupas septītās vietas ieguvējiem regulārajā sezonā.

Pēc tam visi četri uzvarētāji "mazajā pusfinālā" noskaidros tās divas komandas, kas regulārās sezonas pirmo divu vietu ieguvējiem pievienosies "Final Four" turnīrā.

Elites divīzijas pirmo deviņu vietu ieguvēji saglabās vietu SEB BBL augstākajā grupā arī nākamajā sezonā, bet desmito varēs iegūt Izaicinājuma kausa uzvarētāji, ja vien komanda spēs izpildīt visas turnīra organizatoru izvirzītās prasības.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu