Ozolniekiem pirmais zaudējums, Prizma pārspēj SMScredit.lv (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Prūsis

Pagājušajā nedēļas nogalē notika piecas Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēles. ''Prizma'' sensacionāli pieveica trešajā vietā esošo ''SMScredit.lv'' vienību, ''Ozolnieki-MONARCH'' piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā pret ''Liepājas metalurgs 2''.

Piektdien Volvo SC ledus hallē norisinājās virslīgas spēle starp HS ''Rīga/Prizma'' un ''SMScredit.lv''. Spēles sākums neliecināja par sensāciju, jo pirmā perioda vidū ''SMScredit.lv'' iekrāja diezgan solīdu pārsvaru, 4:0.

Jāatzīmē, ka savus pirmos vārtus čempionātā guva Atvars Tribuncovs. Pēc neveiksmīga spēles sākuma "Prizmas" vārtos Henrija Anča vietā stājās Raivis Turks.

Neticami, ka otrā perioda vidū rezultāts jau kļuva neizšķirts, trīs reizes izcēlās Mārcis Zembergs un vienu reizi Artūrs Savrinovičs, jau 4:4. Trešajā periodā viesi atkal izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, otrreiz bija precīzi Valentīns Feoktisovs un Atvars Tribuncovs.

Prizmieši spēja saņemties un atbildēja ar Kārļa Branta un vēl vieniem Mārča Zemberga vārtiem, 6:6. Kreditori spēlēs beigās tā centās izraut uzvaru, ka 5 sekundes pirms mača beigām paši dabūja ripu savos vārtos - pēc Mārča Zemberga piespēles vārtus guva Artūrs Savrinovičs, 7:6. Jāuzteic ir šīs spēles varonis Mārcis Zembergs, viņa kontā 6 (4+2) punkti. Pirmā sensācija čempionātā.

Sestdien Vidzemes hallē vietējā HK ''Ogre'' uzņēma HS ''Rīga/LSPA''. Šīs spēlēs uzvarētāju pirms mača sākuma būtu grūti nosaukt, jo abās iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras tika dalītas uz pusēm.

Mājinieki spēli sāka ļoti pārliecinoši, jau 21. minūtē viesu vārtos sametot četras ripas. Galarezultātā rezultatīvā spēlē HK ''Ogre'' otro reizi sezonā pārspēja HS ''Rīga/LSPA'' ar rezultātu 7:5. Uzvarētājiem divus vārtus guva komandas kapteinis Ivans Frančuks.

Kārtas centrālais mačs notika Liepājā, kur mājinieki "Liepājas metalurgs 2" uzņēma čempionāta līderus ''Ozolnieki-MONARCH''. Liepājnieki ļoti produktīvi iesāka šo spēli, otrā perioda vidū tablo vēstīja 6:0, mājinieku labā.

Uz brīdi Ozolnieku komanda gan atmodās, samazinot rezultātu starpību līdz 6:3, tomēr tas bija tikai uz īsu brīdi. Liepājnieki salādēja Mihaila Deņisova vārtos vēl četras ripas, 10:3.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Egils Kalns, viņam 5 (4+1) punkti, Bruno Zabis jau otro spēli pēc kārtas rezultatīvi piespēlē, šoreiz piecas piespēles, izskatās, ka pēc traumas izārstēšanas Bruno būs labā formā uz U-20 čempionātu.

Sestdienas pēdējā spēlē DHK ''Latgale'' savās mājās uzņēma viesus no Jelgavas. ''Zemgales/LJSS'' pēc veiksmīgā čempionāta sākuma nedaudz apslāpējuši savu varējumu. Šoreiz Ronalda Ozoliņa vadītā komanda piekāpās ar rezultātu 10:2.

''Nebija mums argumentu pret pretinieka spēli. Šodien viņi bija labāki ikvienā spēles jomā. Ātrums, tehnika, kustība – visā! Un diemžēl viņiem bija arī lielāka motivācija, griba uzvarēt, kas man visvairāk nepatīk, jo mums kā jaunai komandai būtu jācīnās par katru centimetru, bet šodien tā nebija, izņemot pāris spēlētājus, – man ļoti patika Zariņa sniegums. Laukumā izskatījāmies apjukuši, pieļāvām daudz kļūdu. Skatīsimies spēles video un analizēsim,'' apbēdināts par savas komandas sniegumu bija HK ''Zemgale'' galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Vienīgajā svētdienas spēlē sakarā ar Vidzemes Olimpiskā centra piecu gadu jubileju virslīgas spēli uz Valmieras ledus aizvadīja Elektrēnu ''Energija-Orakulas'' un HK ''Ogre''. Kaut gan ogrēnieši spēlē izvirzījās vadībā ar 2:0, lietuvieši izrādījās meistarīgāki un svinēja savu sesto uzvaru čempionātā. Spēles rezultāts 5:2. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Andrejs Židkovas, viņa kontā 3 (1+2) punkti.

Nākamās Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēles notiks 1. decembrī, ''Liepājas metalurgs 2'' – DHK ''Latgale'', Elektrēnu ''Energija-Orakulas'' Viļņā spēlēs ar ''SMScredit.lv'', HS ''Rīga/Prizma'' viesosies Jelgavā.

Šo sestdien notiks četras LAČ spēles, kad inbox.lv ledus hallē ''SMScredit.lv'' sacentīsies ar ''Ozolnieki-MONARCH'', HS ''Rīga/LSPA'' uzņems ''Liepājas metalurgs 2'', HS ''Rīga/Prizma'' viesosies Daugavpilī. Vidzemes ledus hallē piektdien un sestdien paredzētas divas spēles starp HK ''Ogre'' un Elektrēnu ''Energija-Orakulas''.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu