Raikonens uzvar Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta astotā posma - Francijas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijā sestdien uzvarēja pašreizējais pasaules čempions "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, kurš tādējādi izcīnīja "Ferrari" komandas 200."pole position" tās F-1 vēsturē.

Labākajā mēģinājumā Raikonens apli veica vienā minūtē un 16,449 sekundēs. Šī bija somu pilota 16.uzvara kvalifikācijā viņa karjerā.

Otro vietu kvalifikācijā ieņēma Raikonena komandas biedrs un pagājušā gada "pole position" ieguvējs Felipe Masa, kurš no somu braucēja atpalika 0,041 sekundi.

Tā būs trešā reizes šosezon, kad abi "Ferrari" piloti startēs no pirmās rindas.

Savukārt trešajā vietā ierindojās "McLaren-Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, taču viņš rītdien startēs no 13.pozīcijas, izciešot desmit starta vietu sodu par pagājušajā posmā Kanādā izraisīto sadursmi ar Raikonenu.

Kvalifikācijā tikai septīto vietu ieņēma pašreizējais čempionāta kopvērtējuma līderis "BMW Sauber" pilots Roberts Kubica, tomēr pēc Hamiltona pārvietošanas desmit starta vietas zemāk polis startēs no sestās pozīcijas.

Čempionāta kopvērtējumā Kubicam ir 42 punkti, bet viņam ar 38 punktiem seko Hamiltons un Masa. Raikonens pašlaik atrodas ceturtajā vietā ar 34 punktiem.

Sacīkste svētdien sāksies plkst.15.00 pēc Latvijas laika. "Ferrari" Francijā ir uzvarējuši piecas reizes pēdējo septiņu gadu laikā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu