Jaunais Barcelona treneris gatavs atvadīties no Ronaldinjo (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Spānijas futbola kluba Barcelona galvenais treneris Hoseps Gvardiola izteicies, ka komandas nākotni saredz bez Deku, Samuela Eto'o un Ronaldinjo sastāvā.

Jaunais kluba treneris skarbi izteicies par Ronaldinjo, liekot manīt, ka brazīlieša dienas Barca rindās ir skaitītas.
Jaunais kluba treneris skarbi izteicies par Ronaldinjo, liekot manīt, ka brazīlieša dienas Barca rindās ir skaitītas. Foto: EPA/AFI

"Ja viņi rādītu savu labāko sniegumu, tad varētu būt ar mums. Tomēr tagad mēs plānojam komandu bez viņiem, taču, ja viņi paliks, tad darīšu visu, lai atgrieztu futbolistu formu augstākajā līmenī," Gvardiola sacīja pēc oficiālās ievēlēšanas par Spānijas kluba galveno treneri.

37 gadus vecais bijušais Barcelona kluba kapteinis uzsvēra, ka vadošo trīs spēlētāju atbrīvošana būs "labāk komandai" un veicinās viņa mērķi "panākt labu atmosfēru ģērbtuvēs".

Viņš īpaši kritizēja divreiz par FIFA Gada labāko futbolistu atzīto brazīlieti Ronaldinjo, kura daudzās traumas un naktis, kuras viņš pavadīja izklaidējoties, veicināja spēlētāja vājo formu sezonas izskaņā.

"Ja viņam būtu vēlme, ja viņš justu, ka atkal var kļūt par spēlētāju, kāds reiz bija, tad mēs varētu domāt par viņa atstāšanu. Tomēr apstākļi pašlaik ir tādi, kādi tie ir," uzsvēra Gvardiola.

Par Barcelona galveno treneri Gvardiola oficiāli tika apstiprināts maijā. Iepriekš viņš vadīja kluba otro komandu, bet galveno vienību trenēja Franks Rijkārds. Savukārt šomēnes iepriekš Gvardiola ar klubu parakstīja līgumu uz divām sezonām.

Šomēnes Barcelona arī izplatīja paziņojumu, ka meklē uzbrucēju, kas varētu nomainīt Eto''o un varētu palīdzēt Tjerī Anrī un Bojanam Krkičam.

"Ideāls būs jebkurš, kurš ieradīsies. Es izsaku priekšlikumus, tomēr nemaksāju algu un neparakstu līgumus," izteicās Gvardiola.

Barcelona izteicis oficiālu piedāvājumu 15 miljonu eiro (10,5 miljonu latu) vērtībā par Turīnas Juventus franču uzbrucēju Davidu Trezegē.

Francūzis ir viens no Gvardiolas favorītiem nonākšanai kluba rindās, tomēr Juventus par futbolistu pieprasa apmēram 25 miljonus eiro (17,6 miljonus latu). Laikraksts La Repubblica prognozē, ka klubi spētu vienoties par 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) lielu pārejas summu.

Lai gan aizvadītajā A sērijas sezonā Trezegē izcēlās ar 20 gūtiem vārtiem, Francijas nacionālās valstsvienības galvenais treneris Raimons Domenešs spēlētāju neiekļāva izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Nopietnāko interesi par Eto pašlaik izrāda Itālijas klubs AC Milan, par Deku interesējas Anglijas vienība Chelsea, bet Ronaldinju savā īpašumā vēlas iegūt cits Anglijas klubs Mančestras City.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu