Rumāņi atņem punktus Francijai (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pirmo pārsteigumu Eiropas futbola čempionātā sagādājusi Rumānijas valstsvienība, kas spēcīgās C apakšgrupas spēlē cīnījās 0:0 ar vieniem no turnīra favorītiem - Francijas futbolistiem.

Mača gaitā iniciatīva vairāk piederēja Francijas izlasei, tomēr vārtu guvumā savu pārsvaru pārvērst viņi nespēja. Labas izdevības atklāt rezultātu neizmantoja ne uzbrucēji Nikolā Anelka un Karims Benzemā, ne pussargi Florāns Maludā un Franks Riberī.

Rumānijas izlase galvenokārt koncentrējās aizsardzībai un centās francūžus pārsteigt ar ātriem pretuzbrukumiem.

Francijas izlase spēli sāka bez galvenā uzbrukuma spēka - Tjerī Anrī, kurš pirms dažām dienām treniņspēles laikā guva nelielu savainojumu, un kapteiņa Patrika Vjeirā, kam laukumā iziet liedza augšstilba savainojums.

Anrī vietu uzbrukuma smailē ieņēma Anelka, un jau devītajā minūtē viņš varēja izcelties, tomēr ne viņam, ne arī kādam citam pārspēt lieliski spēlējošo rumāņu vārtsargu Bogdanu Lobontu neizdevās.

Kopumā Francijas izlase uz rumāņu vārtiem izdarīja astoņus sitienus, bet rumāņi Francijas izlases vārtsargu traucēja četras reizes.

"Savu punktu izcīnījām pelnīti," pēc mača atzina Rumānijas izlases galvenais treneris Viktors Piturka. "Francijas izlase uzbruka daudzveidīgi, bet mēs labi aizsargājāmies, par ko vēlos uzteikt savus spēlētājus."

"Otrajā puslaikā bija brīdis, kad francūži laukumā pilnīgi pārņēma iniciatīvu, tomēr mums izdevās viņus noturēt, bet viņiem [Francijas izlases spēlētājiem] savu pārsvaru realizēt neizdevās. Rezultāts varēja būt arī pavisam cits."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu