"Pīles" jau spoguļojas Stenlija kausā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ESPN.com

Stenlija kausa izcīņas ceturtajā finālspēlē Anaheimas "Ducks" šorīt agri pēc Latvijas laika sīvā cīņā pārspēja Otavas "Senators" un, lai pirmoreiz vēsturē izcīnītu pasaulē prestižāko hokeja trofeju "pīlēm" tagad atlicis uzvarēt vēl tikai vienā spēlē. Nākamais mačs trešdien notiks Anaheimā.

Dastinam Penneram uzvaras vārtus gūstot trešā perioda piektajā minūtē, "Ducks" šorīt Otavā ar 3:2 pieveica vietējo "Senators" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-1.

Par spēles varoni kļuva uzbrucējs Endijs Makdonalds, kas "pīlēm" zaudējot ar 0:1, guva divus vārtus pēc kārtas un izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1 un ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Penneram gūt uzvaru nesošos vārtus.

Tikai vienreiz Stenlija kausa izcīņas vēsturē, komanda, kas sērijā bija iedzinēju lomā ar 1-3, ir pratusi atspēlēties un izcīnīt Stenlija kausu. 1942. gadā to paveica Toronto "Maple Leafs", kas zaudēja pat ar 0-3, tomēr paveica pagaidām lielāko varoņdarbu NHL vēsturē un visā sērijā triumfēja ar 4-3.

Liktenīgie vārti. Pēc Dastina Pennera (pa kreisi) metiena, ripa lido Reja Emerija sargāto vārtu tukšajā stūrī.
Liktenīgie vārti. Pēc Dastina Pennera (pa kreisi) metiena, ripa lido Reja Emerija sargāto vārtu tukšajā stūrī. Foto: ESPN.com

Slavenās kanādiešu dziedātājas Alanis Morisetes nodziedātās Kanādas himnas un līdzjutēju patriotiskā atbalsta spārnoti, pirmajā periodā laukumā dominēja mājinieki, kas metienu skaita ziņā bija pārāki ar 13 pret 2! Tomēr pārspēt vārtos lieliski stāvošo Žanu Sebastianu Žigēru otaviešiem izdevās tikai 0,3 (!) sekundes pirms trešdaļas beigām, kad skaitliskajā vairākumā pēc teicamas Maika Fišera piespēles no aizvārtes, komandas kapteinis zviedrs Daniels Alfredsons ar vienu pieskārienu raidījā ripu tīklā - 1:0.

Tribīnes eksplodēja un pārtraukumā Kanādas galvaspilsētas un arī visa Kanādas hokeja fani jau acīmredzot aizdomājās, ka "pīles" vajadzētu "paņemt" arī piektajā spēlē viesos un tad kausa izcīnīšana varētu notikt savā laukumā.

Tomēr otrais periods izrādījās pirmā spoguļattēls, tikai ar to atšķirību, ka pēc pārtraukuma laukumā atgriezās pamatīgi saniknotas "pīles" un metienu skaits otrajā trešdaļā to tikai apstiprināja - 13 pret 4.

Desmit minūtes mājiniekiem ar Reja Emerija sekmīgo darbību vārtos vēl izdevās noturēties, taču tad nāca Makdonalda zvaigžņu stunda, kad tieši ar minūtes intervālu viņš divreiz raidīja ripu "senatoru" vārtos, un ar 2:1 vadībā izvirzīja jau viesus.

Līksmo "Senators" otro vārtu autori - Denijs Hītlijs (pa labi), Patriks Īvs (pa kreisi) un Džeisons Speca (aizmugurē).
Līksmo "Senators" otro vārtu autori - Denijs Hītlijs (pa labi), Patriks Īvs (pa kreisi) un Džeisons Speca (aizmugurē). Foto: ESPN.com

Divas minūtes pirms pārtraukuma Denijam Hītlijam no jauna izdevās "ieslēgt" vietējas arēnas decibelus, kad pēc Džeisona Specas piespēles, mājinieku snaiperis panāca izlīdzinājumu 2:2.

Trešajā periodā ritēja visumā līdzīga cīņa (metieni 6 pret 6), tomēr uz Pennera piektajā minūtē gūtajiem vārtiem, "senatori" rast atbildi nevarēja - 2:3. Sāpīgs zaudējums un tagad visas hokeja dzimtenes Kanādas cerībai, ka pirmoreiz kopš 1993. gada atkal izdosies izcīnīt Stenlija kausu, ir palikusi tikai šaura spraudziņa, pa kuru izspraukties cerību staram.

Žigērs šajā spēlē atvairīja 21 no 23 metieniem, kamēr Emerijs tika galā ar 18 no 21.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu