Zelta Dieviete gaida savu īpašnieku (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Tas brīdis ir pienācis - Pasaules kauss futbolā ir sasniedzis savu kulmināciju! Mačs starp Itāliju un Franciju izsķirs, kuru no izlasēm turpmāk sauks par 2006. gada pasaules čempioni.

Diemžēl šo spēli nāksies izlaist Francijas izlases uzbrucējam Luisam Sā un itāļu pussargam Danielem De Rosi, jo abi izcieš diskvalifikācijas. Pēdējais futbolists, kurš nepiedalījās izšķirīgajā mačā 2002. gadā bija vācietis Mihaēls Ballaks, kura pārstāvētā komanda piekāpās brazīliešiem ar 0:2. Savainojuma dēļ itāļiem nepalīdzēs arī Alesandro Nesta.

Francija un Itālija savā starpā tikušās 32 reizes un statistika liecina par labu otrajiem - 17 uzvaras, 8 neizšķirti un tikai septiņi zaudējumi, lai gan francūži ir guvuši 75 vārtus, bet itāļi - par 30 mazāk! Pēdējais pasaules čempionāts, kurā abu ceļi krustojās nortika pirms astoņiem gadiem, kad pēc bezvārtu neizšķirta "pendelēs" ar 4:3 uzvarēja francūži un iekļuva pusfinālā.

Francūzis Dāvids Trezagē priecājas pēc gūtajiem uzvaras vārtiem pret Itāliju 2000. gada Eiropas čempionāta finālā.
Francūzis Dāvids Trezagē priecājas pēc gūtajiem uzvaras vārtiem pret Itāliju 2000. gada Eiropas čempionāta finālā. Foto: EPA/AFI

Pēdējā un noteikti viena no neaizmirstamākajām komandu spēlēm bija 2000. gada Eiropas čempionāta fināls. Līdz pat 90. minūtei vadībā atradās itāļi, taču tad Francija panāca izlīdzinājumu un papildlaikā Dāvids Trezagē guva "zelta vārtus", palīdzot francūžiem iegūt zelta medaļas.

Šajā spēlē var tikt labots arī kāds rekords: ja Francijas izlases vārtsargs Fabjēns Bartezs nostāvēs "sausā", viņš apsteigs leģendāro angli Pīteru Šiltonu, kurš laikā no 1982. līdz 1990. gadam Pasaules kausos aizvadījis desmit spēles neielaižot vārtus.

Itālijas centra aizsargs un kapteinis Fabio Kanavaro finālā aizvadīs savu 100. spēli valstsvienības rindās. Šajā rādītājā par viņu pārāki ir tikai lieliskais aizsargs Paolo Maldīnī (128) un leģendārais vārtu vīrs Dino Dzofs (112). Savukārt pēdējo spēli savā futbolista karjerā aizvadīs fraču vidējās līnijas maestro - Zinedins Zidāns.

Itālijas izlases treneris Marčello Lipi atpgalvo, ka viņa futbolisti ir ļoti izsalkuši pēc uzvaras.
Itālijas izlases treneris Marčello Lipi atpgalvo, ka viņa futbolisti ir ļoti izsalkuši pēc uzvaras. Foto: EPA/AFI

"Es pret šo spēli neizturēšos kā pret finālu - uzvara drīzāk būs iespēja doties brīvdienās, kurā neviens mums netraucēs. Futbolisti pēc pēdējā pasaules čempionāta ir tik daudz kritizēti, ka tagad mēs dzīvojam tādā kā informācijas vakuumā un nevēlamies zināt ko par mums saka vai raksta," atklāj Francijas ilzases galvenais treneris Reimons Domeneks, kurš pēdējā laikā pārliecinājies, ka ne "visi mīl Reimonu"...

Viņa kolēģis Itālijas valstsvienībā, Marčello Lipi norāda, ka viņa padotie ir motivētāki kā vēl nekad iepriekš: "Abām komandām ir labi spēlētāji, taču mēs dosimies uz Berlīni un tad jau redzēsim, kurš ir vairāk izsalcis pēc uzvaras! Mēs nepakļausimies viņu spēles stilam, jo cik reižu tev vēl būs iespēja iegūt Pasaules kausu? Mēs varēsim dusmoties tikai paši uz sevi, ja neuzvarēsim."

Paredzamie sākumsastāvi:

Itālija: Džanluidži Bufons; Džanluka Dzambrota, Fabio Grosso, Fabio Kanavaro, Marko Materaci, Dženaro Gatūzo, Mauro Kamoranēzi, Andrea Pirlo, Simone Perota; Frančesko Toti; Luka Toni

Francija: Fabjēns Bartezs; Villijs Sanjols, Eriks Abidals, Lilians Turams, Viljams Gallass; Klods Makelele, Patriks Vjerā, Maluda, Florēns Maluda, Franks Riberī, Zinedins Zidāns; Tjerī Anrī

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu