Rosi izcīna uzvaru MotoGP posma kvalifikācijā; Markess krīt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas 17.posma, kas norisinās Spānijas pilsētā Valensijā, kvalifikācijas sacensībās sestdien izcīnīja leģendārais itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, kamēr pasaules čempions spānis Marks Markess piedzīvoja kritienu. Valensijā norisinās šīs sezonas pēdējais posms.

Rosi labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 30,843 sekundēs, par 0,132 sekundēs apsteidzot savu tautieti Andrea Jannoni no «Pramac» komandas.

Tikmēr trešais bija spānis Danijs Pedrosa no «Repsol Honda» vienības, kuram sekoja «Movistar Yamaha» komandas braucējs Horhe Lorenso.

Savukārt neveiksmi piedzīvoja Markess («Repsol Honda»), kurš piedzīvoja kritienu jau pirmajā aplī, bet kvalifikācijā ierindojās piektajā vietā.

Svētdien gaidāmajās sacensībās Markess cer pārspēt leģendārā austrālieša Maika Dūena 1997.gadā uzstādīto rekordu un vienas sezonas laikā uzvarēt 13 posmos.

Pirms tam oktobra beigās Markess ieguva savu 13.«pole position» šosezon, tādējādi labojot rekordu, kas iepriekš piederēja Dūenam un citam austrālietim Keisijam Stouneram.

Markess pērn kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu, bet šogad titulu viņš nodrošināja jau vairākus posmus pirms sezonas beigām. Šīs sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Markesam ir 337 punkti, bet otrajā vietā ar 275 punktiem atrodas Rosi. Viņam 12 punktus zaudē Lorenso, bet Pedrosa ir ceturtais ar 230 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu